Uns hackers han robat 2,3 milions de dòlars al partit republicà de Wisconsin

Uns hackers han robat 2,3 milions de dòlars al partit republicà de Wisconsin Dimecres, Novembre 4, 2020

Segons les informacions publicades, els pirates informàtics van robar 2,3 milions de dòlars al partit republicà de Wisconsin poques setmanes abans de les eleccions mitjançant una tècnica que utilitzava factures manipulades, segons ha informat Associated Press. El partit polític va conèixer el robatori el 22 d'octubre; El president del partit republicà Andrew Hitt, ha explicat que actualment l'FBI investiga el cas.

Segons Hitt, els pirates informàtics utilitzaven factures falses de diversos proveïdors amb els quals la campanya treballava per a coses com els enviaments electorals i el marxandatge de Trump. En lloc de mostrar la informació real del compte del proveïdor, els documents tenien les dades dels comptes dels pirates informàtics per fer el pagament dels serveis.

Aquest tipus de pirateria és en realitat una estafa bastant habitual: Facebook i Google van rebre un sistema de "fishing" similar durant el 2017 per valor de 100 milions de dòlars. Els estafadors utilitzen regularment factures falses per dirigir-se a empreses, organitzacions i altres entitats, amb l'esperança de colar-se en falsos rebuts juntament amb els legítims. Tenint en compte la frenètica gestió d'una campanya electoral en les darreres setmanes anteriors a les eleccions, és fàcil imaginar com haurien pogut fer passar les factures estafades.

L'informe de l'AP no indica quant de temps van necessitar els pirates informàtics per retirar els diners del compte, però la suma és considerable, ja que el portaveu republicà de Wisconsin, Alec Zimmerman, assenyala que el compte federal del partit te actualment un saldo d'1,1 milions de dòlars (en el moment de la roda de premsa).

Wisconsin es considera un estat clau tant per a les campanyes de Trump com de Biden en les eleccions americanes.

 

« Enrere