Windows va néixer un dia com avui fa trenta-cinc anys

Windows va néixer un dia com avui fa trenta-cinc anys Divendres, Novembre 20, 2020

Windows 1.0 va ser llençat al mercat el 20 de novembre de 1985, avui fa exactament 35 anys, com la primera versió de la línia Microsoft Windows. S'executava com una interfície gràfica i multitasca de 16-bit a la instal·lació existent de MS-DOS, proporcionant un entorn que podia executar programes gràfics dissenyats com petites finestres. El seu desenvolupament va ser encapçalat pel fundador de l'empresa, Bill Gates, després de veure una demostració d'un conjunt de programari similar conegut com a COMDEX de Visi On.

Tot i respostes positives a les seves primeres presentacions i el suport d'una sèrie de fabricants de maquinari i programari, Windows 1.0 va ser mal rebut pels crítics, que sentia que no complia amb les seves expectatives. En particular, sentien que Windows 1.0 posa massa èmfasi en l'entrada del ratolí en un moment en l'ús del ratolí encara no estava molt estesa; no proporcionar prou recursos per a nous usuaris; i per als que pateixen de problemes de rendiment, especialment en sistemes amb especificacions de maquinari més baixes. Malgrat aquestes crítiques, Windows 1.0 va resultar ser una fita important per a Microsoft, i en la història de l'indústria informàtica en general.

En retrospectiva, Windows 1.0 va ser considerat com un fracàs per publicacions de la tecnologia contemporània, qui, però, segueix sent reconegut la seva importància general de la història de la línia de Windows.

Windows 1.0 va ser oficialment declarat obsolet i no suportat per Microsoft el 31 de desembre del 2001.

« Enrere