L'octubre és el mes europeu de la ciberseguretat

L'octubre és el mes europeu de la ciberseguretat Dimecres, Octubre 6, 2021

El CyberSecMonth és el mes europeu de la ciberseguretat, dedicada a promoure la ciberseguretat i a proporcionar informació sobre la seguretat en línia a través d'accions de sensibilització i bones pràctiques. Durant tot el mes d'octubre es realitzen centenars d'activitats a tot Europa.

Des del 2012, el mes Europeu de la Ciberseguretat (CyberSecMonth) treballa per a promoure un ús més segur d'Internet per als ciutadans de la Unió Europea. Què fer quan s'és víctima d'un ciberatac? Com podem estar cibersegurs/es a casa? Enguany, la campanya gira al voltant de dos temes centrals: els primers auxilis i la ciberseguretat a casa.

La campanya abordarà problemes de seguretat relacionats amb la digitalització de la vida quotidiana, accelerada per la pandèmia de la covid19. El primer tema se centra al voltant d'"Estar cibersegur/a de casa", proporcionant consells sobre com es pot mantenir cibersegur en fer transaccions en línia, comunicar-se, treballar o estudiar en línia des de casa. El segon tema proporciona pautes de "Primers auxilis" sobre què fer en cas d'un ciberatac.

Conferències, tallers, formacions, seminaris web, presentacions i qüestionaris en línia tenen lloc a Europa cada octubre per promoure la conscienciació sobre la ciberseguretat i generar confiança en els serveis en línia. Els principals objectius de la campanya 2021 són garantir que les persones usuàries finals i les organitzacions estiguin ben informades sobre els possibles riscos de ciberseguretat i que es mantinguin segures en línia. Podeu seguir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #ThinkB4UClick. i #CyberSecMonth.

Novetats de l'edició 2021

Del 28 de setembre a l'1 d'octubre, se celebra un challenge l'European Cyber Security Challenge (ECSC) a la República Txeca. Una oportunitat de conèixer el millor talent juvenil europeu en seguretat cibernètica. Els i les joves que hagin nascut entre 1995 i 2007 poden participar. A més, al web de l'ECSC es publicarà un mapa interactiu d'Europa, que mostrarà els serveis per estat membre de la UE on podeu dirigir-vos en cas de ser víctimes de ciberatacs.

La campanya està coordinada per l'Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) i compta amb el suport de la Comissió Europea, l'Europol, el Banc Central Europeu, els estats membres de la UE, els països de l'Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) i més de 300 socis del sector públic i el privat.

 

Font de la notícia: https://punttic.gencat.cat

« Enrere