Instagram introduirà funcions de control parental l'any vinent

Instagram introduirà funcions de control parental l'any vinent Dijous, Decembre 9, 2021

Instagram llançarà noves funcions de control parental a la seva plataforma a partir del mes de març, ha anunciat el cap del servei Adam Mosseri en una publicació al seu bloc. Permetran als pares i tutors veure quant de temps passen els seus adolescents a Instagram, establir límits de temps i rebre notificacions si el seu fill denuncia algú. Aquests controls es van anunciar com un paquet de noves funcions dissenyades per fer de la plataforma un lloc més segur, especialment per als seus usuaris adolescents.

Tot i que la publicació de Mosseri apunta que aquestes funcions de seguretat s'han treballat durant "molt temps", el seu anunci arriba arran d'una sèrie de revelacions perjudicials sobre la xarxa social propietat de Meta. Sobretot, els documents interns filtrats per la denunciant Frances Haugen van mostrar que Instagram era conscient que el seu servei pot empitjorar els problemes d'imatge corporal per als usuaris adolescents.

Al costat dels nous controls parentals, Instagram diu que està desenvolupant un centre educatiu per a pares i tutors per oferir-los consells i tutorials sobre el bon ús de les xarxes socials dels nens.

En un futur més immediat, Instagram ha informat que està preparant la funció "Preneu-vos un descans" que ha estat provant el mes passat. Aquesta funció d'activació demana als usuaris que s'allunyin de l'aplicació un cop s'hagin connectat durant un cert temps, com ara 10, 20 o 30 minuts. Les notificacions demanaran als usuaris que activin la funció, i Instagram explica que el 90% dels usuaris de les proves han deixat els recordatoris activats un cop s'han configurat. Aquesta nova funció s'ha publicat als EUA, Regne Unit, Irlanda, Canadà, Nova Zelanda i Austràlia, i estarà disponible a escala mundial a principis de l'any vinent.

Altres noves funcions de seguretat inclouen canvis en la manera com Instagram gestiona els permisos d'etiquetatge per als usuaris adolescents, que s'hauran de desplegar a tothom a principis de l'any vinent. Per defecte, Mosseri diu que el servei ja no permetrà als usuaris etiquetar o esmentar usuaris adolescents. També hi haurà una nova funció d'eliminació massiva al gener, que permetrà als usuaris eliminar les seves publicacions, els m'agrada i els comentaris en massa. Mosseri diu que això està dissenyat per ajudar els usuaris a "gestionar la seva petjada digital".

« Enrere