Microsoft està provant una marca d'aigua d'escriptori de Windows 11 per hardware no compatible

Microsoft està provant una marca d'aigua d'escriptori de Windows 11 per hardware no compatible Dijous, Febrer 24, 2022

Windows 11 podrà incloure avisos de hardware no compatible aviat.


Microsoft està experimentant actualment amb dos mètodes nous per advertir als usuaris de Windows 11 que han instal·lat el sistema operatiu en maquinari no compatible. A les darreres versions de prova de Windows 11, ha aparegut una nova marca d'aigua al fons de pantalla de l'escriptori, juntament amb un avís a la pantalla de la configuració.

Si la compilació de prova s'executa en un PC no compatible, aquesta marca d'aigua a l'escriptori indica "els requisits del sistema no es compleixen" i apareix al costat del número de compilació que només es mostra a les versions d'avaluació o de publicació prèvia de Windows. És similar, però menys destacat, a la marca d'aigua semitransparent que apareix a Windows si no heu activat el sistema operatiu.

No està clar si Microsoft té la intenció d'habilitar àmpliament aquest avís a l'escriptori. El fabricant del programari ha revelat recentment que està provant noves funcions a Windows 11 que potser no estaran incloses a la versió final. Tot i això, aquests nous avisos són un senyal que Microsoft vol modificar els avisos de Windows 11 en hardware no compatible.

Els requisits mínims de hardware per a Windows 11 han estat controvertits, sobretot perquè el sistema operatiu oficialment només admet processadors Intel de vuitena generació (8th Gen Coffee Lake) o CPUs Zen+ i Zen 2 i posteriors. Aquesta decisió ha deixat obsolets milions d'ordinadors, però hi ha una manera senzilla d'evitar aquesta restricció i instal·lar Windows 11. Totes les persones que han utilitzat aquesta solució alternativa poden començar a veure aquests advertiments en les actualitzacions de Windows 11.

En el passat Microsoft ha usat avisos similars per a versions de Windows no activades i pot restringir les funcions com mètode de pressió pels usuaris com per exemple la configuració de personalització i els temes fins que s'activa el sistema operatiu. De moment sembla que Microsoft no està experimentant cap restricció de funcions i les advertències són només subtils en lloc de finestres emergents o notificacions molt evidents.

 

« Enrere