La versió 100 de Chrome arriba amb actualització de logotip

La versió 100 de Chrome arriba amb actualització de logotip Divendres, Abril 1, 2022

Gairebé catorze anys després del seu llançament inicial

El navegador Chrome de Google s'ha actualitzat a la versió 100, gairebé 14 anys després d'introduir al món el seu disseny net i el seu "omnibox" global el 2008. Durant la major part de la seva història, el navegador del gegant de la cerca ha augmentat una nova versió aproximadament cada sis setmanes, però l'any passat la companyia va passar a un cicle de quatre setmanes per oferir noves funcions més ràpidament. Google diu que l'actualització de la versió 100 s'està implementant ara en canals de Windows, Mac, Linux, Android i iOS.

La primera versió de tres dígits de Chrome ha arribat amb més "correccions i millores". El canvi més important és l'actualització del seu logotip. El nou disseny elimina alguns dels detalls d'ombra de l'antic logotip de 2014, cosa que fa que tingui un aspecte més pla que s'ajusta més a les icones de l'aplicació d'altres serveis de Google.

Altres canvis que arriben amb la versió 100 de Chrome inclouen l'eliminació del "mode senzill" a l'aplicació d'Android del navegador, que abans estava dissenyada per utilitzar menys dades mòbils i carregar pàgines web més ràpidament. Però, tal com va explicar l'encarregat de suport de Chrome, Craig Tumblison, en una publicació el mes passat, la funció s'ha tornat menys necessària a mesura que els costos de dades mòbils han disminuït i, en general, Chrome s'ha tornat més eficient amb les dades usades.

Hi ha hagut desconfiança perquè la transició a la versió 100 pugui causar incidències als llocs web que només estigui dissenyat per reconèixer navegadors amb números de versió de dos dígits. Però atès que Google ha estat alertant sobre la transició durant mesos, és probable que ja s'hagin detectat i solucionat qualsevol error important. Si no és així, no obstant això, Google ha informat que pot congelar el número de versió del seu navegador al 99 mentre se solucionen aquests problemes.

 

 

 

« Enrere