El departament de tecnologia recerca i innovació tanca el Centre de Blockchain de Catalunya

El departament de tecnologia recerca i innovació tanca el Centre de Blockchain de Catalunya Dijous, Febrer 8, 2024

Dimarts es coneixia la decisió de tancar el Centre de Blockchain de Catalunya (CBCat) que deixa l'acceleració de la indústria del BlockChain a Catalunya en pausa després de l'anunci del Govern de la Generalitat del tancament del CBCat, una iniciativa de la Cambra de Barcelona per divulgar i promoure l'ús de la cadena de blocs al país.

El sector està sorprès per l'anunci d'atura l'activitat de manera temporal i després que la Generalitat (ERC) hagi canviat les polítiques de subvencions que promovien i impulsaven les tecnologies blockchain. La secretària de Polítiques Digitals del Govern, Gina Tost, ha assegurat en una publicació a X que l'aposta de la Generalitat per la cadena de blocs "és ferma", i que la nova línia d'ajuts cobrirà àmbits com l'organització d'esdeveniments i activitats de dinamització i capacitació i el testatge de casos d'ús, però de moment han tancat el CBCat sense una alternativa de continuïtat per aquest sector estratègic de la indústria informàtica.

Durant els tres anys en què el CBCat ha estat actiu a Girona, el centre ha organitzat diverses activitats per divulgar l'ús d'aquesta tecnologia. Un dels més destacats han estat els BxCat, les fires organitzades a Girona en què s'exposaven solucions creades a Catalunya i s'organitzaven xerrades, taules rodones i sessions de networking. L'entitat és també la principal impulsora del CatVers, l'aposta catalana pel metavers; el reWatt, un estàndard d'energia renovable basat en blockchain per fomentar l'autoconsum, o bé el projecte Carboni Zero, que tenia l'objectiu d'identificar la petjada de carboni de cada baula de la cadena productiva del sector.

 

« Enrere