HarmonyOS és el nou sistema operatiu de Huawei

HarmonyOS és el nou sistema operatiu de Huawei Divendres, Setembre 20, 2019

Serà el sistema operatiu per Televisors, mòbils, altaveus intel·ligents i petits dispositius.

Huawei va presentar el passat mes d’agost HarmonyOS, el sistema operatiu que s’ha desenvolupat per substituir Android als seus dispositius. A la Xina, el software és conegut com a Hongmeng. La companyia afirma que aquest sistema operatiu és un sistema distribuït basat en microkernels (petits nuclis), que es pot utilitzar a qualsevol dispositiu, des de telèfons mòbils fins a altaveus intel·ligents, portàtils i sistemes de vehicles, que busca crear un ecosistema compartit entre dispositius. Aquest sistema operatiu serà llançat aviat a tot el món com a plataforma de codi obert per fomentar la integració el desenvolupament com va fer el seu dia Android.

Moltes ha estat les especulacions sobre aquest sistema operatiu propietat de Huawei des que Google va suspendre la llicència d’Android el passat mes de maig. De moment no està clar fins a quin punt serà capaç, aquest nou SO, de substitut l’omnipresent Android.
Huawei té previst llançar HarmonyOS a “productes SmartTV” a finals d’aquest any, abans d’expandir-lo en altres dispositius. El primer d’aquests productes ha estat la televisió intel·ligent Honor. Huawei encara no ha especificat en què constitueix el seu nou “SmartTV”, però Reuters ha informat que el sistema operatiu apareixia instal·lat a diversos televisors intel·ligents d’Honor. El desplegament del sistema operatiu serà primer per al mercat xinès abans que Huawei l’exporti a altres mercats.

HarmonyOS s’ha presentat de manera oficial, però encara té alguns obstacles importants per superar. Huawei espera que els desenvolupadors recompilin les seves aplicacions per a aquest nou sistema operatiu, amb la possibilitat de codificar només una vegada i desplegar-se a diversos dispositius amb diferents dissenys de pantalla, interaccions i molt més. Huawei també explica que els desenvolupadors poden compilar en diversos llenguatges de programació amb un sol entorn, però no està clar com serà això per als desenvolupadors. S’han creat moltes i grans promeses, però és un repte encara més gran la creació d’un nou ecosistema d’aplicacions per rivalitzar amb el projecte de codi obert Android.

« Enrere