Microsoft Pluton un nou xip per protegir els PC amb Windows

Microsoft Pluton un nou xip per protegir els PC amb Windows Dimecres, Novembre 25, 2020

 

Microsoft està creant un nou xip de seguretat dissenyat per protegir els futurs PC amb Windows. Microsoft Pluton és un processador de seguretat que s'inclou directament en futures CPU i que substituirà el mòdul Trusted Platform Module (TPM) existent, un sistema que s'utilitza actualment per protegir les claus de maquinari i criptogràfiques. Pluton es basa en les mateixes tecnologies de seguretat que s'utilitzen per protegir les consoles Xbox, Microsoft treballa amb Intel, AMD i Qualcomm per combinar-lo en futures CPUs.


Aquest nou xip està dissenyat per bloquejar vectors d'atac nous i emergents que s'utilitzen per comprometre les computadores, inclosos defectes de seguretat de la CPU com Spectre i Meltdown. Intel va revelar el 2018 que estava redissenyant els processadors per protegir-los contra futurs atacs, Pluton és un pas encara més gran en la seguretat de les CPU i els ordinadors Windows en general.


Els TPM existents estan separats de les CPU i els hackers també han estat desenvolupant mètodes per robar les dades i la informació que flueix entre un TPM i la CPU quan tenen accés físic a un dispositiu. Igual que no es pot piratejar fàcilment una Xbox One per executar jocs pirates, l'esperança és que sigui molt més difícil piratejar físicament un PC amb Windows integrant Pluton a la CPU.


Diverses empreses venen kits que permeten als hackers accedir a les màquines i, literalment, entrar en ordinadors oberts per robar dades crítiques que poden desbloquejar altres maneres d'accedir als sistemes de l'empresa o accedir a informació personal.


El treball de Microsoft amb Intel, AMD i Qualcomm també significa que Pluton s'actualitzarà des del núvol. Les actualitzacions s'emetran mensualment amb la mateixa actualització per on arriben les correccions habituals de Windows. L'esperança és que això millori les actualitzacions del firmware del sistema tant per als consumidors com per a les empreses que executen PC amb Windows.
No està clar quan començaran a enviar-se els equips amb xips Pluton, però Intel, AMD i Qualcomm es comprometen a incorporar aquesta funcionalitat a les seves futures CPU. Encara podreu construir ordinadors personalitzats amb xips Pluton incrustats al seu interior, i fins i tot hi hauria d'haver compatibilitat amb Linux en el futur.


Microsoft, Intel, AMD i Qualcomm creuen clarament que els processadors que s'actualitzen contínuament amb la seguretat integrada en ells són el futur dels ordinadors amb Windows. Spectre i Meltdown van ser un toc d'atenció per a tota la indústria i Pluton és una resposta significativa a les complexes amenaces de seguretat que s'enfronten ara a les computadores modernes.

 

 

« Enrere