Notícies, tota l'actualitat a Internet Girona

Les autoritats han eliminat el mercat il·legal més gran de la Darkweb 13º Gen 2021

Segons han informat les autoritats (a través de Gizmodo), DarkMarket, segons els informes, el mercat del Darkweb més gran del món, ha estat desconnectat per una operació internacional coordinada per l'Europol. La policia alemanya va detenir l'home australià que es creia que era l'operador del mercat il·legal i es va intervenir 20 ... Llegir més »

Girona ha estat escollida seu del Centre Blockchain de Catalunya 24º Dec 2020

  Girona ha estat escollida com a seu del Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), segons es va anunciar el conseller Jordi Puigneró ahir en un acte al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, que és on se situarà el centre. La seu i les oficines, varen ser anunciades al setembre amb el lideratge de la Cambra de Comerç de Barcelona, seran ... Llegir més »

Girona vol ser seu del Centre de Blockchain de Catalunya 16º Dec 2020

  L’Ajuntament de Girona ha presentat candidatura perquè la ciutat sigui la seu del Centre de Blockchain de Catalunya (CBCat). L’equipament serà el punt neuràlgic encarregat d’instaurar la tecnologia del Blockchain i altres tecnologies descentralitzades a Catalunya per aconseguir una ràpida i completa digitalització del territori. ... Llegir més »

9 de desembre és el Dia Mundial de la Informàtica 9º Dec 2020

Des del 1983 el 9 de desembre és el Dia Mundial de la Informàtica i commemora una de les més valuoses eines creades per l'home, la disciplina ha influenciat significativament el curs de segle XX a l'avanç de la transmissió de dades i informació, mantenint a les persones connectades al voltant del món. El terme Informàtica prové de ... Llegir més »

El projecte de criptomoneda Libra canvia de nom a Diem per distanciar-se de Facebook 2segon Dec 2020

La criptomoneda Libra ha rebut un nou nom, Diem, en un moviment per demostrar que el projecte té "independència organitzativa" mentre intenta obtenir aprovacions reguladores per al seu llançament. Inicialment, el projecte va rebre un important interès en part perquè va començar a Facebook i en part perquè els seus ambiciosos objectius ... Llegir més »

Microsoft Pluton un nou xip per protegir els PC amb Windows 25º Nov 2020

  Microsoft està creant un nou xip de seguretat dissenyat per protegir els futurs PC amb Windows. Microsoft Pluton és un processador de seguretat que s'inclou directament en futures CPU i que substituirà el mòdul Trusted Platform Module (TPM) existent, un sistema que s'utilitza actualment per protegir les claus de maquinari i ... Llegir més »

Windows va néixer un dia com avui fa trenta-cinc anys 20º Nov 2020

Windows 1.0 va ser llençat al mercat el 20 de novembre de 1985, avui fa exactament 35 anys, com la primera versió de la línia Microsoft Windows. S'executava com una interfície gràfica i multitasca de 16-bit a la instal·lació existent de MS-DOS, proporcionant un entorn que podia executar programes gràfics dissenyats com petites finestres. ... Llegir més »

Augmenten els ciberatacs a l'administració publica 18º Nov 2020

  De gener a juny d'aquest any deu ajuntaments catalans han patit ciberatacs, segons dades de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el doble que tot el 2019 L'any passat, a Catalunya es van denunciar als Mossos d'Esquadra 477 ciberatacs, enfront dels 423 del 2018. El primer semestre ja s'han registrat 280 casos. Com explica Albert ... Llegir més »

S'ha creat el Centre Blockchain de Catalunya 11º Nov 2020

La Llotja de Mar va acollir la presentació d’aquesta iniciativa, on hi han participat, entre altres, el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, la vicepresidenta primera de la Cambra, Mònica Roca, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. A través d’un conveni marc de col·laboració, signat per la Cambra de ... Llegir més »

Uns hackers han robat 2,3 milions de dòlars al partit republicà de Wisconsin 4º Nov 2020

Segons les informacions publicades, els pirates informàtics van robar 2,3 milions de dòlars al partit republicà de Wisconsin poques setmanes abans de les eleccions mitjançant una tècnica que utilitzava factures manipulades, segons ha informat Associated Press. El partit polític va conèixer el robatori el 22 d'octubre; El president del ... Llegir més »