Notícies, tota l'actualitat a Internet Girona

El 25 d'abril se celebra el Dia Internacional de les Noies en les TIC 11º Abr 2024

El pròxim dijous 25 d’abril, es commemorarà l’efemèride, que buscarà encoratjar les vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies del territori i donar visibilitat a noves dones referents del sector. El quart dijous d’abril, se celebra anualment el Dia Internacional de les Noies en les TIC. Aquest 2024, l’efemèride es ... Llegir més »

Microsoft revela quant hauran de pagar les empreses per continuar utilitzant Windows 10 de manera segura 4º Abr 2024

  El final del període de suport i actualitzacions és l'octubre de 2025 i el cost per rebre actualitzacions serà a partir de 61 dòlars per dispositiu durant el primer any. Microsoft finalitzarà el suport per a Windows 10 el 14 d'octubre de 2025 i els usuaris que continuïn usant el SO hauran de pagar anualment per continuar utilitzant el ... Llegir més »

Catalunya lidera una nova aliança internacional per promoure les tecnologies emergents 28º Mar 2024

Una dotzena de regions col·laboraran per millorar les polítiques públiques en els camps de la IA, la ciberseguretat, el ‘new space’, la quàntica i el dret digital El govern de la Generalitat ha impulsat l’Aliança de Tecnologies Disruptives i Emergents (Disruptive & Emerging Technology Alliance, DETA, en les seves sigles en ... Llegir més »

Es presenta el Manifest dels Drets Digitals de la Infància i l’Adolescència 14º Mar 2024

El dimarts 19 de març, de 10.30 a 12 hores, al MUHBA, es compartirà el procés de creació, es llegirà el document i es dinamitzarà una taula de debat amb expertes. Inscriu-t’hi! La Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Ferrer i Guàrdia impulsaran la ... Llegir més »

Per què Apple desaconsella assecar un iPhone amb arròs 29º Feb 2024

El popular consell que un telèfon iPhone que es va mullar pot ser assecat ficant-ho en arròs cru no és una bona idea, segons Apple. Experts fa temps que adverteixen als usuaris que no funciona. El fabricant dels iPhone ha llançat una guia en la qual informa els usuaris que aquesta tècnica podria danyar els seus dispositius per les petites ... Llegir més »

Microsoft soluciona l'error del navegador Edge que copiava les pestanyes i dades de Chrome 22segon Feb 2024

  Microsoft ha solucionat un problema en què el seu navegador Edge importava automàticament dades i pestanyes de navegació de Chrome sense consentiment. Microsoft ara ha emès una solució silenciosa a l'última actualització de Microsoft Edge. Així és com Microsoft descriu la correcció: Edge té una funció que ofereix una opció per ... Llegir més »

Microsoft i OpenAI informen que els pirates informàtics estan utilitzant ChatGPT per millorar els ciberatacs 15º Feb 2024

Microsoft i OpenAI han revelat que els pirates informàtics ja utilitzen grans models de llenguatge com ChatGPT per perfeccionar i millorar els seus ciberatacs. En investigacions recentment publicades, Microsoft i OpenAI han detectat intents de grups russos, Corea del Nord, iranians i xinesos que usen eines com ChatGPT per investigar objectius, ... Llegir més »

El departament de tecnologia recerca i innovació tanca el Centre de Blockchain de Catalunya 8º Feb 2024

Dimarts es coneixia la decisió de tancar el Centre de Blockchain de Catalunya (CBCat) que deixa l'acceleració de la indústria del BlockChain a Catalunya en pausa després de l'anunci del Govern de la Generalitat del tancament del CBCat, una iniciativa de la Cambra de Barcelona per divulgar i promoure l'ús de la cadena de blocs al país. El ... Llegir més »

La ciutat de Girona celebra la Setmana de la Dona i de la Nena en la Ciència 2024 1primer Feb 2024

Del 5 a l’11 de febrer, més d’una desena d’activitats visibilitzaran el talent local de les dones en l’àmbit de la ciència i de la tecnologia i promouran les vocacions tecnològiques. Participa-hi! A principis del mes de febrer, la ciutat de Girona vibrarà amb la nova edició de la Setmana de la Dona i de la Nena en la Ciència. Del ... Llegir més »

El Mac compleix 40 anys i segueix sent una icona de la informàtica 25º Gen 2024

El producte més icònic i longeu d'Apple és cada cop una peça més petita del negoci de l'empresa. Aquest dimecres 24 de gener de 2024 es compleixen 40 anys des que Jobs va presentar el Macintosh original en un esdeveniment a Cupertino, i una vegada més sembla necessari preguntar-se quin serà el següent pas per al Mac. La setmana vinent, ... Llegir més »