Notícies, tota l'actualitat a Internet Girona

Desfake la plataforma sobre 'fake news' per a professors de secundària 12º Gen 2022

  Impulsada per l'associació Verificat, que lluita contra la desinformació i la manipulació a internet, 'Desfake' neix gràcies al programa MatchImpulsa de plataformització de l'Economia Social i Solidària i col·laborativa de Barcelona i Goteo.cc. 9 de cada 10 adolescents espanyols tenen mòbil i passen tantes hores davant d'una ... Llegir més »

Un virus Ransomware pot haver estat robant els xecs de Nadal a ciutats, estats i empreses dels Estats Units. 22segon Dec 2021

  Un atac de ransomware està interrompent les operacions de moltes empreses importants, i alguns treballadors estan preocupats perquè pugui afectar les seves nòmines abans de les vacances, perquè el seu proveïdor de nòmines, l'empresa Kronos, s'ocupa del rescat de les dades. L'incident ha provocat que ciutats i estats sencers intentin ... Llegir més »

El Centre Blockchain de Catalunya llançarà el CatVers, el metavers català. 16º Dec 2021

  En els pròxims dies estarà disponible el primer metavers en català: el CatVers. L’objectiu inicial d’aquest metavers és el d’oferir un espai als usuaris on puguin començar a experimentar aquesta nova realitat virtual en la seva llengua. Els metaversos són un conjunt de mons virtuals tridimensionals, interconnectats, en els ... Llegir més »

Instagram introduirà funcions de control parental l'any vinent 9º Dec 2021

Instagram llançarà noves funcions de control parental a la seva plataforma a partir del mes de març, ha anunciat el cap del servei Adam Mosseri en una publicació al seu bloc. Permetran als pares i tutors veure quant de temps passen els seus adolescents a Instagram, establir límits de temps i rebre notificacions si el seu fill denuncia ... Llegir més »

Els reguladors bancaris nord-americans busquen aclarir les regles de criptomonedes el 2022. 1primer Dec 2021

  La Reserva Federal, la Federal Deposit Insurance Corporation (o FDIC) i l'Oficina del Controlador de la Moneda (OCC) han emès una declaració conjunta que anuncia un pla per aclarir les normes i regulacions sobre com els bancs poden utilitzar les criptomonedes durant l'any vinent. Aquestes agències informen que s'estan centrant a establir ... Llegir més »

25 de novembre Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències Contra les Dones 24º Nov 2021

El 25 de novembre és el Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències Contra les Dones. La Xarxa Punt TIC us vol parlar de violències digitals. Per això, han creat una enquesta per conèixer els usos i comportaments que fem a la xarxa, especialment del jovent. Segons dades de l’últim baròmetre sobre joventut i ... Llegir més »

Microsoft actualitzarà Windows 10 anualment amb noves funcions. 17º Nov 2021

  El canvi coincideix amb la cadència d'actualització de Windows 11. Microsoft ha informat que té previst actualitzar Windows 10 anualment amb totes les funcions futures. Microsoft ja ha publicat l'actualització de Windows 10 del mes de novembre de 2021, i la següent important actualització estarà disponible no més enllà de meitat ... Llegir més »

Google News tornarà a Espanya després que s'hagin descartat els pagaments obligatoris als diaris. 11º Nov 2021

Espanya ha canviat la seva llei de drets d'autor d'acord amb la legislació de la UE. Qui hauria de cobrar quan les grans plataformes tecnològiques agrupen notícies? Aquesta va ser la pregunta que va impulsar Google a tancar la seva plataforma Google News a Espanya el 2014, després que el país decidís que el gegant tecnològic ... Llegir més »

Facebook suprimeix l'etiquetatge de reconeixement facial de les imatges. 4º Nov 2021

Meta (abans Facebook) deixa d'utilitzar la funció de reconeixement facial de Facebook després d'una llarga batalla judicial per la privadesa de les dades. Meta ha informat que la desconnexió es completarà en les pròximes setmanes. L'empresa deixarà d'usar algoritmes de reconeixement facial per etiquetar persones en fotografies i vídeos, i ... Llegir més »

La policia ha detingut 150 sospitosos i ha fet el tancament del mercat il·legal més gran de la Darkweb. 28º Oct 2021

L'operació internacional ha confiscat milions de dòlars en efectiu, criptomonedes i drogues Més de 10 mesos d’investigació han conclòs amb el tancament del mercat il·legal més gran de la web fosca, DarkMarket, i la detenció de 150 presumptes venedors i compradors de drogues i altres productes il·legals. DarkMarket es va desconnectar ... Llegir més »