El projecte de criptomoneda Libra canvia de nom a Diem per distanciar-se de Facebook

El projecte de criptomoneda Libra canvia de nom a Diem per distanciar-se de Facebook Dimecres, Decembre 2, 2020

La criptomoneda Libra ha rebut un nou nom, Diem, en un moviment per demostrar que el projecte té "independència organitzativa" mentre intenta obtenir aprovacions reguladores per al seu llançament. Inicialment, el projecte va rebre un important interès en part perquè va començar a Facebook i en part perquè els seus ambiciosos objectius semblaven amenaçar els sistemes financers tradicionals administrats pel govern. L'organització independent que dirigeix el projecte, l'Associació Libra, ara es coneixerà com l'Associació Diem, i Bloomberg informa que la seva moneda es dirà Diem Dollar.


Diem, com se sap ara, ha reduït significativament els seus objectius des que es va presentar. Els principals socis del seu llançament van obtenir suport ràpidament, duran l'any passat a causa del seu caràcter controvertit i dels obstacles reguladors amb els quals es van enfrontar a causa dels legisladors. En una reunió del Comitè de Serveis Financers l'any passat, els membres del Congrés van expressar una desconfiança significativa cap a Facebook en qüestionar el CEO de la companyia, Mark Zuckerberg, sobre els objectius del projecte.


Ara es comenta que el projecte es llançarà de forma molt més limitada. Segons el Financial Times, la criptomoneda podria debutar com una única moneda avalada pel dòlar, amb un llançament inicial ja el gener de 2021. Libra inicialment havia de ser una sola moneda vinculada a diverses monedes per obtenir estabilitat que es pogués canviar a cada país. Més tard es va canviar per oferir diverses monedes que estarien sostingudes per monedes diferents. Aquestes monedes serien "un complement a les monedes nacionals, no un reemplaçament per a elles", va escriure l'organització a l'abril.


"El projecte Diem proporcionarà una plataforma senzilla perquè la innovació fintech prosperi i permeti als consumidors i a les empreses realitzar transaccions instantànies, de baix cost i altament segures", ha dit Stuart Levey, director general de l'Associació Diem, en un comunicat de premsa.


Facebook inicialment va presentar Libra com, essencialment, una moneda criptogràfica que es podria gastar en línia o fora de línia, de manera similar al dòlar. Tenia la intenció de fer la transferència digital de diners més ràpida i senzilla del que és avui, i empreses com Facebook podrien oferir serveis financers al seu voltant. Facebook va anunciar inicialment els plans d'una cartera digital, anomenada Calibra, que pogués oferir aquests serveis, posicionant Calibra com el seu mitjà per convertir la seva inversió en el projecte en un possible guanyador de diners. Des de llavors, l'aplicació Wallet també ha canviat amb el nom a Novi.


No està del tot clar què Diem es llanci amb aquests objectius, però el grup de treball intenta que soni menys amenaçador que el canvi dels dòlars controlat per Facebook que molts van veure inicialment com una gran i ambiciosa idea.

« Enrere