9 de desembre és el Dia Mundial de la Informàtica

9 de desembre és el Dia Mundial de la Informàtica Dimecres, Decembre 9, 2020


Des del 1983 el 9 de desembre és el Dia Mundial de la Informàtica i commemora una de les més valuoses eines creades per l'home, la disciplina ha influenciat significativament el curs de segle XX a l'avanç de la transmissió de dades i informació, mantenint a les persones connectades al voltant del món.


El terme Informàtica prové de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.

La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui en dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que les persones han desenvolupat durant la història per donar suport i potenciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D'entre aquestes màquines cal destacar l'ordinador.

En la informàtica hi convergeixen els fonaments de les ciències de la computació, la programació i les metodologies pel desenvolupament de programari, així com els tòpics selectes d'electrònica. S'entén per informàtica la unió sinèrgica del còmput i de les comunicacions.

La informàtica s'utilitza en múltiples tasques, per exemple en l'elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc.

Feliç dia mundial de la informàtica per tothom !!

« Enrere