Les autoritats han eliminat el mercat il·legal més gran de la Darkweb

Les autoritats han eliminat el mercat il·legal més gran de la Darkweb Dimecres, Gerner 13, 2021


Segons han informat les autoritats (a través de Gizmodo), DarkMarket, segons els informes, el mercat del Darkweb més gran del món, ha estat desconnectat per una operació internacional coordinada per l'Europol. La policia alemanya va detenir l'home australià que es creia que era l'operador del mercat il·legal i es va intervenir 20 servidors que l'allotjaven, posant fi al que s'havia convertit en un centre d'activitats il·legals mundial.


Abans del seu tancament, DarkMarket tenia prop de 500.000 usuaris i havia realitzat més de 320.000 transaccions, segons Europol. El mercat del Darkweb podies comprar i vendre des de drogues i diners falsificats fins a detalls de targetes de crèdit robats i programari maliciós. Segons l'estimació d'Europol, el lloc va intercanviar l'equivalent a 140 milions d'euros en diners actuals, en una barreja de bitcoins i monero. Les autoritats europees tenen previst utilitzar els servidors de DarkMarket confiscats d'Ucraïna i Moldàvia per investigar els compradors i venedors que van utilitzar el lloc per fer transaccions criminals.


DarkMarket es va descobrir com a part d'una investigació més àmplia sobre l'empresa d'allotjament web Cyberbunker, segons informa The Guardian. Cyberbunker (que es troba realment en un antic búnquer de l'OTAN) va contenir servidors tant per a The Pirate Bay com per a WikiLeaks, i si aquest cas de DarkMarket n'és un exemple, sembla ser un valuós punt de partida per a futures investigacions sobre altres llocs web il·legals.


En els darrers anys s'ha vist com s'estreny un control molt ferm als llocs foscos d'Internet com DarkMarket. Wall Street Market, un altre mercat del Darkweb, va tenir un final similar el 2020 durant una investigació europea i altres llocs com Empire Market han desaparegut completament, sigui per por de ser processats o pels operadors que retallen les seves pèrdues i s'emporten els diners. Qualsevol avantatge que tinguessin anys enrere els llocs web com Alphabay o The Silk Road semblen haver desaparegut a mesura que les agències governamentals han estat més agressives a la recerca d'aquests mercats i més capaces d'entendre com funcionen.

 

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" P

« Enrere