Microsoft solucionarà un error de Windows 10 que pot corrompre un disc dur només veient una icona

Microsoft solucionarà un error de Windows 10 que pot corrompre un disc dur només veient una icona Dimecres, Gerner 20, 2021

 

Microsoft ha anunciat que solucionarà un estrany error de Windows 10 pot corrompre un disc dur només mostrant una icona. L'investigador de seguretat "Jonas L" va advertir per primera vegada sobre l'error aquesta setmana, descrivint-lo com una "desagradable vulnerabilitat". Els atacants poden amagar una línia de codi especialment dissenyada dins d'un fitxer ZIP, una carpeta o fins i tot un simple accés directe de Windows. El que l'usuari de Windows 10 només ha de fer és extreure el fitxer ZIP o simplement accedir a una carpeta que conté un accés directe a l'arxiu maliciós i s'activarà automàticament la seguretat de Windows per evitar la corrupció del disc dur.


Will Dormann, analista de vulnerabilitats del CERT "Coordination Center (CERT / CC)", va confirmar el BUG i va assenyalar que hi podria haver més maneres de desencadenar el procés de corrupció del sistema NTFS. Dormann també va explicar que la vulnerabilitat ja existia a Windows 10 des de fa gairebé tres anys i que va informar fa dos anys d'un altre problema al sistema d'arxius NTFS que encara no s'ha solucionat.


"Som conscients d'aquest problema i proporcionarem una actualització en una versió futura", a anunciat un portaveu de Microsoft. "L'ús d'aquesta tècnica es basa en l'enginyeria social i, com sempre, animem els nostres clients a practicar bons hàbits informàtics en línia, inclosa la precaució en obrir fitxers desconeguts o acceptar transferències de fitxers".


Altres usuaris han trobat que la vulnerabilitat també es produeix si simplement enganxeu la cadena de text maliciosa a la barra d'adreces d'un navegador. Bleeping Computer també ha provat l'error de diverses maneres diferents i assenyala que el SO demana als usuaris de Windows 10 que reinicien un PC per reparar els registres de disc danyats. El reinici activa el procés "chkdsk" de Windows, que hauria de reparar correctament els registres corruptes del disc.


Així i tot, el procés de reparació no sempre és automàtic. Dormann diu que pot requerir una intervenció manual per reparar amb èxit els registres de disc danyats. L'error tampoc no requereix privilegis d'administrador per activar-se ni permisos especials d'escriptura. Això podria fer que sigui més problemàtic per als administradors de TI si el programa "chkdsk" no repara automàticament les unitats afectades.

 

 

« Enrere