WhatsApp incorporarà autenticació biomètrica per iniciar la sessió a l’escriptori.

WhatsApp incorporarà autenticació biomètrica per iniciar la sessió a l’escriptori. Dimecres, Febrer 3, 2021

 

Enllaçar el vostre compte de WhatsApp al navegador web o a l’aplicació d’escriptori de l’ordinador és una mica més segur. Aviat, si teniu activada l’autenticació biomètrica al telèfon, haureu de desbloquejar l’aplicació abans d’enllaçar el vostre compte.

WhatsApp afirma que el nou sistema està pensat per garantir que si algú altre accedeix al vostre telèfon, no podrà enllaçar el vostre compte al seu navegador web (cosa que, al mateix temps, els permetria veure els missatges que envieu o rebeu).

El nou sistema s'activarà de manera predeterminada a qualsevol dispositiu iPhone que tingui iOS 14 amb Touch ID o Face ID i en qualsevol dispositiu Android que tingui activada l'autenticació biomètrica. Això vol dir que els usuaris l’hauran d’utilitzar per enllaçar els seus comptes tret que desactivin l’autenticació biomètrica de tot el dispositiu. Els usuaris que no tinguin una configuració d’autenticació biomètrica al telèfon (o el tinguin apagat) podran enllaçar el seu compte de forma habitual.

Igual que amb qualsevol altre ús de seguretat biomètrica als telèfons intel·ligents moderns, aquest nou sistema no significa que WhatsApp accedeixi o recopili les vostres marques facials o empremtes digitals. Només fa servir les mateixes API de dades biomètriques que usen totes les altres aplicacions per accedir al sistema de seguretat del dispositiu com a mesura d’autenticació addicional abans de permetre als usuaris connectar els seus comptes.

Així doncs, de la mateixa manera que un lector d’empremtes dactilars per iniciar la sessió a la vostra aplicació bancària no atorga a accés als comptes bancaris i les vostres empremtes digitals; el nou sistema de desbloqueig biomètric per enllaçar el vostre compte amb l’ordinador no proporciona WhatsApp (o Facebook) la vostra informació personal.

WhatsApp ha informat que la nova actualització s’hauria de llançar per als dispositius compatibles en les setmanes vinents.

 

« Enrere