Un jutge d'Illinois EUA acorda que Facebook pagui 650 milions de dòlars

Un jutge d'Illinois EUA acorda que Facebook pagui 650 milions de dòlars Dimecres, MArç 3, 2021

 

Un jutge d'Illinois EUA acorda que Facebook pagui 650 milions de dòlars per la privadesa de dades en la funció de reconeixement facial.

La demanda afirmava que la plataforma emmagatzemava dades biomètriques en violació de la legislació estatal d'Illinois.

Un jutge federal ha aprovat de forma definitiva d'un acord per la privadesa de dades de 650 milions de dòlars a Facebook i ha ordenat que els 1,6 milions de demandants que van presentar reclamacions per aquesta demanda es paguessin "al més ràpidament possible".

L'advocat de Chicago, Jay Edelson, va demandar Facebook al jutjat del comtat de Cook el 2015, al·legant que l'ús de la plataforma d'etiquetatge de reconeixement facial no estava permès segons la Llei de privadesa de la informació biomètrica d'Illinois. La demanda afirmava que l'eina de suggeriments d'etiquetes de Facebook, que escanejava les cares de les fotos dels usuaris i oferia resultats sobre qui podia ser la persona, emmagatzemava dades biomètriques sense el consentiment dels usuaris, en contravenció de la llei d'Illinois.

El cas es va convertir en una demanda col·lectiva el 2018. El 2019, Facebook només va fer reconeixement facial a la plataforma.

Els tres demandants designats en la demanda rebran cadascun 5.000 dòlars i altres obtindran almenys 345 dòlars cadascun, segons l'ordre del jutge James Donato del districte nord de Califòrnia. Donato ha dit que l'acord ha estat un "resultat emblemàtic" i un "gran triomf per als consumidors en l'àrea de la privadesa digital que està molt disputada".

"Ens complau haver arribat a un acord per poder superar aquest assumpte, ja que és el millor per la nostra comunitat i els nostres accionistes", ha informat Facebook en el seu comunicat.

« Enrere