WhatsApp relaxa el termini per acceptar la seva nova política de privadesa

WhatsApp relaxa el termini per acceptar la seva nova política de privadesa Dimecres, Mar 12, 2021

S’haurà d’acceptar-la per continuar utilitzant el servei

En una nova publicació al seu web, WhatsApp diu que els usuaris no perdran cap funcionalitat si no accepten la seva nova política de privadesa abans del 15 de maig. "A ningú se li suprimiran els comptes ni perdran la funcionalitat de WhatsApp el 15 de maig a causa d'aquesta actualització", es diu al seu web oficial.

Aquesta última publicació és diferent del que deia la pàgina originalment quan es va publicar al febrer, quan es va advertir que si no s’acceptava les noves condicions abans de la data límit a mitjans de maig, els usuaris perdrien la funcionalitat. "Hem ampliat la data de vigència fins al 15 de maig", deien en aquell moment. "Si no ho heu acceptat, WhatsApp no ​​suprimirà el vostre compte. Tot i això, no tindreu la funcionalitat completa de WhatsApp fins que no accepteu. Durant poc temps, podreu rebre trucades i notificacions, però no podreu llegir ni enviar missatges des de l'aplicació".

Tot i que WhatsApp ha relaxat el termini per acceptar la nova política, encara entra en vigor, segons s’han confirmat des de WhatsApp. Seguirà vigent a partir del 15 de maig per als usuaris nous i per a les persones que ja han acceptat la política. La diferència és que qualsevol persona que ara no accepta la política no perdrà totes les funcions immediatament. En el seu lloc, se’ls mostrarà un recordatori per acceptar la nova política.

Això canviarà després d'un període de diverses setmanes, quan aquest recordatori es convertirà en el que WhatsApp fa referència com a "recordatori persistent". En aquest moment, la funcionalitat de l’aplicació esdevindrà limitada. Tot i que els usuaris encara podran respondre a les trucades entrants i respondre als missatges tocant les notificacions, no podran accedir a la llista de xat estàndard des de l'aplicació. Finalment, després d’unes setmanes addicionals, els usuaris perdran completament aquesta “funcionalitat limitada”. WhatsApp diu que normalment suprimeix els comptes inactius després de 120 dies.

"Hem passat els darrers mesos proporcionant més informació sobre la nostra actualització a usuaris de tot el món", va dir un portaveu de WhatsApp en un comunicat. "En aquest temps, la majoria de les persones que l'han rebuda han acceptat l'actualització i WhatsApp continua creixent. Tot i això, per a aquells que encara no hagin tingut l'oportunitat de fer-ho, els seus comptes no se suprimiran ni perdran la funcionalitat el 15 de maig. Seguirem proporcionant recordatoris a aquells usuaris de WhatsApp en les properes setmanes ".

La nova política de privadesa de WhatsApp ha experimentat una reacció ferotge per la preocupació que afebleixi el xifratge del servei de xat o que permeti compartir més dades personals dels usuaris amb la companyia matriu Facebook. Tanmateix, la política no modifica el fet que els missatges personals entre usuaris estiguin xifrats de punta a punta, és a dir, que només els pugui llegir cada destinatari. En el seu lloc, es refereix als missatges enviats per empreses a WhatsApp. Aquests missatges es poden emmagatzemar als servidors de Facebook i les seves dades es poden utilitzar per fer publicitat. WhatsApp ja comparteix algunes dades dels usuaris amb Facebook, com ara els números de telèfon, i ho fa des del 2016.

 

 

« Enrere