Microsoft prepara una "pròxima generació de Windows molt aviat"

Microsoft prepara una "pròxima generació de Windows molt aviat" Dimecres, Mar 26, 2021

 

Windows està rebent canvis importants en la interfície d'usuari, una nova botiga i molt més.

Microsoft no parla dels seus grans plans de Windows a "Build 2021" i això es deu al fet que l'empresa es prepara per detallar el que vindrà per al seu sistema operatiu de PC.

Microsoft ha estat treballant en una nova botiga d'aplicacions per a Windows durant els darrers mesos, junt amb alguns canvis importants en la interfície d'usuari del sistema operatiu. Satya Nadella ha fet referència als canvis de la botiga, amb la promesa de desbloquejar una llarga reivindicació per millorar la part econòmica per a desenvolupadors i creadors dins del mateix Windows.


Probablement, això inclourà alguns canvis significatius a la botiga de Windows, que permetran als desenvolupadors enviar qualsevol aplicació de Windows, inclosos navegadors com Chrome o Firefox. Els rumors suggereixen que Microsoft pot fins i tot permetre plataformes de comerç de tercers a les aplicacions, de manera que els desenvolupadors podrien evitar les comissions del 15% en aplicacions i el 12% en jocs.


També és interessant l'esment específic de Satya Nadella sobre una "pròxima generació de Windows". Normalment, Microsoft es refereix a tot com a "Windows 10", i aquest llenguatge podria suggerir que la companyia prepara un canvi més significatiu amb la marca Windows que no pas només la interfície d'usuari.


Microsoft va confirmar la setmana passada que Windows 10X, el seu sistema operatiu construït originalment per a dispositius de doble pantalla, no es publicarà. El fabricant de programari ara inclou els millors bits de Windows 10X, una versió simplificada de Windows, a la versió principal de Windows 10. Esperem veure alguns canvis significatius en la interfície d'usuari a Windows amb una denominació en codi "Sun Valley".


Alguns d'aquests treballs de millora ja han començat, amb noves icones del sistema, millores de l'Explorador de fitxers i el final de les icones de l'era del Windows 95. Microsoft també se centra a millorar els fonaments bàsics de Windows, amb solucions per a un problema de reordenació d'aplicacions en diversos monitors, l'addició de la funció Xbox Auto HDR i millores en el suport d'àudio Bluetooth.


Satya Nadella diu que sentirem més coses sobre el futur de Windows "molt aviat", de manera que esperaríem algun tipus d'anunci o esdeveniment en les pròximes setmanes.

 

« Enrere