Windows 11 s'oferirà com a actualització gratuïta a partir del 5 d'octubre

Windows 11 s'oferirà com a actualització gratuïta a partir del 5 d'octubre Dimecres, Setembre 1, 2021Després de moltes especulacions amb relació a la data de publicació de la nova versió de Windows, Microsoft ha anunciat que es farà el 5 d'octubre. El nou sistema operatiu estarà disponible com a actualització gratuïta per a ordinadors amb Windows 10 compatibles o en maquinari nou que ja inclourà Windows 11.


L'actualització gratuïta a Windows 11 començarà a implementar-se el 5 d'octubre, però, com moltes actualitzacions de Windows, estarà disponible per fases. Els nous dispositius compatibles seran els primers a fer l'actualització i, a continuació, Windows 11 estarà disponible per a més dispositius durant les setmanes i mesos posteriors a la data inicial.

"Després del gran aprenentatge que hem fet amb el Windows 10, volem assegurar-nos que us oferim la millor experiència possible", explica Aaron Woodman, director general de màrqueting de Windows a Microsoft. "Esperem que a mitjans del 2022 es puguin actualitzar de forma gratuïta a tots els dispositius compatibles amb Windows 11".


Als ordinadors Windows 10 existents, Windows Update us farà saber en quin moment l'actualització està disponible convertir-se en Windows 11. També podeu comprovar si el vostre dispositiu és compatible per a l'actualització de Windows 11 mitjançant Windows Update o l'aplicació de salut de PC de Microsoft del panell de control (actualment en previsualització).


Tot i que Windows 11 es començarà a actualitzar el 5 d'octubre, no totes les funcions anunciades estaran disponibles. Microsoft suporta aplicacions d'Android a Windows 11 en col·laboració amb Amazon i Intel, però aquesta funció no estarà disponible el 5 d'octubre. Una previsualització de les aplicacions d'Android a Windows 11 estarà disponible per a Windows Insiders durant els pròxims mesos, cosa que suggereix que probablement no es llançarà a tots els usuaris de Windows 11 fins al 2022.


La setmana passada Microsoft va publicar els requisits mínims del sistema de Windows 11, també va revelar una solució alternativa per a aquells que no els compleixen. Podeu instal·lar Windows 11 a qualsevol maquinari mitjançant un mètode ISO, sempre que el PC tingui un processador de 64 bits a 1 GHz amb dos o més nuclis, 4 GB de RAM, 64 GB d'emmagatzematge i un xip TPM 1.2. Però si utilitzeu la solució alternativa, el vostre PC estarà en un estat no admès. Això vol dir que és possible que un ordinador Windows 11 no compatible tingui accés a Windows Update i fins i tot a actualitzacions de seguretat.


Si el vostre PC no és totalment compatible amb Windows 11, Microsoft mantindrà les actualitzacions de Windows 10 fins al 14 d'octubre de 2025. Tot i això, no queda clar quantes actualitzacions importants llançarà Microsoft per a Windows 10 durant els pròxims quatre anys. A finals d'aquest any arribarà una actualització 21H2 per als usuaris de Windows 10 que inclou suport de càlcul de GPU al subsistema Windows per a Linux (WSL), millores de Windows Hello i suport de seguretat Wi-Fi WPA3 H2E entre d'altres. Esperem que Microsoft segueixi les pautes històriques i puguem seguir treballant amb normalitat encara que tinguem un PC més antic amb Windows 10.

« Enrere