WhatsApp ha estat multat amb 225 milions d'euros per incomplir la legislació de privadesa de la Unió Europea

WhatsApp ha estat multat amb 225 milions d'euros per incomplir la legislació de privadesa de la Unió Europea Dijous, Setembre 9, 2021

La companyia, ha informat que té previst apel·lar.

 

WhatsApp, propietat de Facebook, ha estat multat amb 225 milions d'euros per incomplir les normes de privadesa de dades personals de la Unió Europea. La Comissió de Protecció de Dades (DPC) d'Irlanda va anunciar la decisió en un resum de 89 pàgines, on ha assenyalat que WhatsApp no va informar adequadament els ciutadans de la UE de com tracta les seves dades personals, inclosa la forma en què comparteix aquesta informació amb la seva empresa matriu.


A WhatsApp se li ha ordenat que actualitzi la seva "llarga" política de privadesa i que canviï la forma en què notifica als usuaris que comparteixen les seves dades. Això farà que es compleixi el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) europeu, que regula la forma en què les empreses tecnològiques recopilen i utilitzen les dades a la UE. El RGPD va entrar en vigor el maig del 2018 i WhatsApp va ser una de les primeres empreses a rebre demandes de privadesa segons el reglament.


Un portaveu de WhatsApp ha explicat que la companyia apel·larà la decisió.

"WhatsApp es compromet a proporcionar un servei privat i segur. Hem treballat perquè la informació que proporcionem sigui transparent i completa i ho continuarem fent", va dir el portaveu. "No estem d'acord amb la decisió sobre la transparència que vam proporcionar a la gent el 2018 i les sancions són totalment desproporcionades".


La decisió del DPC va començar amb una investigació el 2018 i és la segona multa més gran imposada segons la normativa del RGPD. Al juliol d'aquest any, Amazon va rebre una multa rècord de 887 milions de dòlars per incomplir les lleis de privadesa de la UE.


Totes les empreses de la UE, grans i petites, estan obligades per llei a complir el RGPD (Reglament General de Protecció de Dades) per aquest motiu és molt important estar ben informat en com pot afectar a la teva empresa incomplir el reglament i les possibles sancions que es podrien derivar.

Si necessites més informació o vols que t'assessorem en aquest tema no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i aclarirem tots els teus dubtes.

 

« Enrere