La primera actualització de Windows 11 empitjora el rendiment dels dispositius amb processadors AMD

La primera actualització de Windows 11 empitjora el rendiment dels dispositius amb processadors AMD Dijous, Octubre 14, 2021

Microsoft vol solucionar els problemes de rendiment amb AMD aquest mateix mes.

 

AMD va anunciar la setmana passada que els seus xips experimenten problemes de rendiment a Windows 11 i que, segons sembla, la primera actualització del seu nou sistema operatiu de Microsoft ha empitjorat els problemes. TechPowerUp informa que té una latència molt superior, cosa que significa un pitjor rendiment, després de fer l'actualització a Windows 11.

 

AMD i Microsoft van trobar dos problemes amb Windows 11 als processadors Ryzen. Windows 11 pot provocar que la latència de la memòria CAU L3 es tripliqui, i que alenteixi el rendiment fins a un 15 per cent en determinats jocs. El segon problema afecta la tecnologia bàsica preferida d'AMD, que canvia els fils al nucli més ràpid d'un processador. AMD diu que aquest segon error podria afectar el rendiment en tasques que depenen directament de la CPU.

 

TechPowerUp ha mesurat la latència de la memòria CAU L3 al seu Ryzen 7 2700X a uns 10ns, i Windows 11 va augmentar-la fins a 17ns. "Això va empitjorar molt amb l'actualització del 12 d'octubre" Patch Tuesday ", que va augmentar la latència fins als 31,9ns", ha informat TechPowerUp. Es tracta d'un salt enorme en el tipus de problemes que va notificar AMD.

 

No obstant això, les actualitzacions dels processadors Ryzen arribaran abans de finals de mes, segons han informat. El problema de la memòria CAU L3 probablement serà abordat la setmana vinent per Microsoft, amb rumors que el 19 d'octubre hi haurà una actualització disponible. Un controlador AMD abordarà l'actualització bàsica, que s'espera que es lliuri a finals d'aquest mes i, amb sort, estarà disponible a Windows Update tan aviat com es publiqui.

 

Encara sorprèn descobrir que Windows 11 tingui aquests problemes, sobretot quan Microsoft ha limitat la quantitat de processadors admesos per a aquest nou sistema operatiu. Els errors sempre es produeixen amb les noves versions del sistema operatiu, però un impacte de rendiment tan evident en les CPU s'hauria d'haver recollit durant els mesos de les proves beta públiques. Sigui com sigui, és encoratjador veure que això es solucionarà molt aviat, de manera que aquells que pateixen un pitjor rendiment no hauran d'esperar massa temps per obtenir l'actualització.

« Enrere