Facebook invertirà en el talent europeu per ajudar a construir el Metavers.

Facebook invertirà en el talent europeu per ajudar a construir el Metavers. Dijous, Octubre 21, 2021

 

Facebook està iniciant un viatge per ajudar a construir la següent plataforma informàtica. La companyia americana està treballant amb diferents persones i entitats Europees, desenvolupant el que sovint es coneix com el Metavers: una nova fase d'experiències virtuals interconnectades que utilitzen tecnologies com la realitat virtual i la realitat augmentada. El seu nucli principal és la idea que, creant un major sentit de la "presència virtual", interactuar en línia es pot apropar molt a l'experiència d'interactuar en persona.

El Metavers pot ajudar a desbloquejar l'accés a noves oportunitats creatives, socials i econòmiques. Cap empresa serà propietària i operadora del Metavers. Igual que Internet, la seva característica clau serà l'obertura i interoperabilitat. Donar vida a això suposarà la col·laboració i la cooperació entre empreses, desenvolupadors, creadors i responsables polítics. Per a Facebook, també requerirà una inversió continuada en talent i productes tecnològics, així com un creixement a tot el negoci. Facebook ha anunciat un pla per crear 10.000 nous llocs de treball altament qualificats a la Unió Europea (UE) durant els pròxims cinc anys. Aquesta inversió és un vot de confiança en la força de la indústria tecnològica europea i el potencial del talent tecnològic europeu.


Europa és molt important per a Facebook. Des dels milers d'empleats de la UE fins als milions d'empreses que utilitzen les seves aplicacions i eines cada dia, Europa és una gran part del seu èxit, ja que Facebook inverteix en l'èxit de les empreses europees i de l'economia en general.

Aquest és un moment emocionant per a la tecnologia europea. La UE té una sèrie d'avantatges que la converteixen en un lloc ideal per invertir en les empreses tecnològiques: un gran mercat de consum, universitats de primera línia i, sobretot, talent de gran qualitat. Les empreses europees estan a l'avantguarda de diversos camps, ja sigui la biotecnologia alemanya que ajuda a desenvolupar la primera vacuna MRNA o la coalició de neobancs europeus que lideren el futur de les finances. Els territoris europeus tenen nivells d'inversió rècord en empreses emergents que solucionen des de l'enviament de queviures en línia fins a la neuroelectrònica, mentre que Suècia es troba en camí de convertir-se en la primera societat sense efectiu del món el 2023.

Fa temps que Facebook creu que el talent europeu és líder mundial, i per això han invertit tan fort al llarg dels anys, des de finançar subvencions a la Universitat Tècnica de Munic fins a obrir el seu primer gran laboratori europeu d'investigació en IA i el programa d'acceleradors FAIR a Oficina de França i Facebook Reality Labs a Cork.

Més enllà dels talents tecnològics emergents, la UE també té un paper important a l'hora de donar forma a les noves regles d'Internet. Els responsables polítics europeus lideren el camí per ajudar a incorporar valors europeus com la lliure expressió, la privadesa, la transparència i els drets de les persones en el funcionament quotidià d'Internet. A Facebook comparteixen aquests valors i al llarg dels anys hem fet una acció considerable per defensar-los. Esperen veure la finalització del mercat únic digital per donar suport als avantatges existents d'Europa, així com l'estabilitat en els fluxos internacionals de dades, que són essencials per a una economia digital florent.

A mesura que comencin el viatge per donar vida al Metavers, la necessitat d'enginyers altament especialitzats és una de les prioritats més urgents de Facebook. S'espera amb interès poder treballar amb els governs de tota la UE per trobar les persones adequades i els mercats adequats per tirar endavant el nou projecte, com a part d'una propera campanya de reclutament a tot el territori.

 

 

« Enrere