La policia ha detingut 150 sospitosos i ha fet el tancament del mercat il·legal més gran de la Darkweb.

La policia ha detingut 150 sospitosos i ha fet el tancament del mercat il·legal més gran de la Darkweb. Dijous, Octubre 28, 2021

L'operació internacional ha confiscat milions de dòlars en efectiu, criptomonedes i drogues


Més de 10 mesos d’investigació han conclòs amb el tancament del mercat il·legal més gran de la web fosca, DarkMarket, i la detenció de 150 presumptes venedors i compradors de drogues i altres productes il·legals.

DarkMarket es va desconnectar a principis d'aquest any com a part d'una operació internacional. El lloc web comptava amb uns 500.000 usuaris i va realitzar unes 320.000 transaccions, segons ha informat l'agència policial de la UE, Europol, amb una clientela que comprava i venia de tot, des de programari maliciós i informació de targetes de crèdit robades fins a armes i drogues. Quan les autoritats alemanyes van arrestar el suposat operador del lloc el gener d'aquest any, també van trobar proves valuoses de les transaccions que han portat a la detenció d'usuaris clau aquesta setmana.

Segons el Departament de Justícia dels EUA i Europol, l'operació “Dark HunTor” ha vist com les forces de l'ordre van fer nombroses detencions als Estats Units (65), Alemanya (47), el Regne Unit (24), Itàlia (4), els Països Baixos (4), França, (3), Suïssa (2) i Bulgària (1). Durant les detencions es van confiscar més de 31,6 milions de dòlars en efectiu i criptomonedes, així com 45 armes de foc i aproximadament 234 quilograms de drogues, com ara cocaïna, opioides, anfetamines, MDMA i fentanil. Segons el Departament de Justícia: "Encara estan en curs diverses investigacions".

Com a part de l'operació, les autoritats italianes també van tancar altres dos mercats de la web fosca, DeepSea i Berlusconi, arrestant quatre suposats administradors i confiscant 3,6 milions d'euros (4,17 milions de dòlars) en criptomoneda.

Tot i que abans es considerava que la web fosca era un refugi relativament segur per a usuaris que venen i compren drogues, operacions internacionals com “Dark HunTor” han provocat arrestos regulars de sospitosos i tancaments ràpids de mercats. La llista de mercats de la web fosca tancats només en els últims anys és extensa, com ara Dream, WallStreet, White House, DeepSea i Dark Market. Tot i que les forces de l'ordre han de jugar a joc de colpejar talps amb aquestes webs, amb nous mercats que sorgeixen tan bon punt es tanquen els establerts, fer-ho fa que sigui més difícil que els compradors i venedors creïn negocis estables en la DarkWeb.

 

« Enrere