25 de novembre Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències Contra les Dones

25 de novembre Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències Contra les Dones Dimecres, Novembre 24, 2021

El 25 de novembre és el Dia Internacional per l'Erradicació de les Violències Contra les Dones. La Xarxa Punt TIC us vol parlar de violències digitals. Per això, han creat una enquesta per conèixer els usos i comportaments que fem a la xarxa, especialment del jovent.

Segons dades de l’últim baròmetre sobre joventut i gènere de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), 1 de cada 5 homes joves veu la violència de gènere com un invent ideològic. L’informe, realitzat a partir de 1.200 entrevistes a joves entre 15 i 29 anys, també recull que les actituds de violència de gènere que són més habituals entre els joves i que pateixen en gran mesura les dones són: revisar el mòbil, controlar el que fa la parella, dir amb qui pot parlar o sortir l'altra persona o insultar i humiliar a la parella.

És per això que han presentat la campanya #ÉsViolènciaOnline amb l’objectiu de cridar a tota la ciutadania i, en especial, a la població més jove per conèixer els seus comportaments digitals. Entre el 22 i 25 de novembre, la campanya donarà eines per a reconèixer i prevenir les violències masclistes en entorns digitals. A més,  promourà la participació a través d’una enquesta en línia per conèixer l’ús que es fa de les tecnologies en relació a aquestes violències. Us animem a compartir aquesta enquesta entre els vostres contactes.

A més, durant aquests dies podeu compartir a les xarxes socials casos de violència online en espais digitals i estratègies i eines d’autodefensa amb el HashTag: #ÉsViolènciaOnline. Les xarxes socials han de ser espais segurs, de llibertat pública i social i d’empoderament. Entre tots i totes fem front a les violències digitals!

« Enrere