Els reguladors bancaris nord-americans busquen aclarir les regles de criptomonedes el 2022.

Els reguladors bancaris nord-americans busquen aclarir les regles de criptomonedes el 2022. Dimecres, Decembre 1, 2021

 

La Reserva Federal, la Federal Deposit Insurance Corporation (o FDIC) i l'Oficina del Controlador de la Moneda (OCC) han emès una declaració conjunta que anuncia un pla per aclarir les normes i regulacions sobre com els bancs poden utilitzar les criptomonedes durant l'any vinent.


Aquestes agències informen que s'estan centrant a establir quines expectatives els bancs poden fer quan es tracta de mantenir criptomonedes, permetent als clients obtenir cryptos, emetre les seves pròpies monedes (o criptomonedes amb valor el qual està lligat a una moneda fiduciària com el dòlar dels EUA) i prendre cryptos com a garantia per als préstecs i mantenir-lo en els seus balanços. Segons la informació publicada, l'objectiu és assegurar-se que els consumidors estan protegits i que els bancs actuen de manera responsable. Els reguladors també diuen que és un intent d'assegurar-se que el sector financer no s'acostumi a blanquejar divises provinents d'origen dubtós.


L'OCC ja ha fet moviments en aquesta direcció: l'interventor en funcions va publicar una carta que aclareix les decisions que l'oficina havia pres al llarg del 2020 i principis del 2021. Ara, la carta diu que els bancs hauran de demanar permís als reguladors regionals abans d'entrar en determinats camps criptogràfics.


Anteriorment, l'Interventor va anunciar que els bancs podien mantenir criptomonedes per als clients, així com els actius que s'utilitzen per recolzar monedes estables. També va dir als bancs que podien fer servir monedes estables i actuar com a nodes a les xarxes blockchain. Tot i que les institucions financeres encara podran dur a terme aquestes activitats, hauran de poder demostrar als reguladors que poden fer-ho de manera segura i responsable.


Aquests anuncis es produeixen quan algunes empreses de cryptos s'han enfrontat amb els reguladors sobre quines classificacions legals s'inclouen els seus productes. Recentment, Coinbase va cancel·lar el seu programa de préstecs després d'una disputa pública amb la Comissió de Valors i Borsa sobre si el que venia comptava com a valors (i, per tant, quedaria sota un escrutini legal més intens). El Tresor Americà també ha proposat que les grans transferències de criptomoneda es comuniquin a l'Internal Revenue Service i ha demanat al Congrés que comenci a regular les monedes estables.

 

« Enrere