El Centre Blockchain de Catalunya llançarà el CatVers, el metavers català.

El Centre Blockchain de Catalunya llançarà el CatVers, el metavers català. Dijous, Decembre 16, 2021

 

En els pròxims dies estarà disponible el primer metavers en català: el CatVers.

L’objectiu inicial d’aquest metavers és el d’oferir un espai als usuaris on puguin començar a experimentar aquesta nova realitat virtual en la seva llengua.

Els metaversos són un conjunt de mons virtuals tridimensionals, interconnectats, en els quals persones situades a qualsevol lloc poden socialitzar a temps real per a formar una economia d'internet persistent, propietat dels usuaris, que abasta els mons digital i físic.

El CatVers vol esdevenir l'espai virtual de referència per a la societat catalana. No només serà un metavers desenvolupat a Catalunya, i inspirat en la nostra cultura, sinó que, a més, l'idioma vehicular serà el català, ja que la pervivència de la llengua catalana passa pel seu ús en l'entorn digital.

La tecnologia blockchain permet passar de l'internet de la informació (Web 2.0) a la internet del valor (Web 3.0), aportant així la característica diferencial necessària per a l'existència dels metaversos de manera continuada, segura i eficaç.

Per tal que tothom es pugui començar a familiaritzar amb el CatVers, el CBCat ha llançat una versió beta que ofereix un petit tast de tot el que es podrà arribar a fer al CatVers: reunir-se amb amics, jugar, treballar...

Molt aviat podràs entrar al CatVers a través del domini: https://www.catvers.cat

 

« Enrere