El 28 d'abril, torna la campanya #NoiesTIC

El 28 d'abril, torna la campanya #NoiesTIC Divendres, Abril 8, 2022

El Dia Internacional de les Nenes en les TIC se celebra enguany el 28 d'abril i impulsa una campanya amb una sessió virtual amb un taller d'autodefensa digital feminista i experiència NoiesTIC a la plataforma Punt TIC.

Què se celebra el Dia Internacional de les Nenes en les TIC?

El Dia Internacional de les Nenes en les TIC se celebra el quart dijous del mes d'abril. Va ser l'any 2010 quan els països membres d'Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme adscrit a l'ONU, van decidir crear aquesta efemèride, producte de l'enorme bretxa digital de gènere que s'ha evidenciat al llarg dels anys.

En els últims anys, ha disminuït el nombre de noies i dones que decideixen estudiar i dedicar-se a la informàtica i les tecnologies. I això, en un món tan digitalitzat com en el que vivim, no deixa de ser estrany.

Què es fa el dijous 28 d'abril?

Es proposen tres accions adreçades tant a les professionals que treballen al sector TIC com a les noies que volen dedicar-se a aquest àmbit, a través del Twitter i Instagram de PunTIC amb l'etiqueta #NoiesTIC i #GirlsinICT.

1. Trobada virtual a les 10 h que consisteix en dues parts. Una on Sandra Pérez, dinamitzadora del Punt TIC Òmnia Sant Llorenç, explicarà la seva experiència DonesTIC que consisteix en entrevistes a dones referents del territori per a empoderar a les nenes a les noves tecnologies. La segona part, consisteix en un taller d'autodefensa digital amb perspectiva feminista impartit per Ona de Donestech. Es realitzarà a través de l'eina de videoconferències Big Blue Button. T'animem a inscriure't aquí.

En aquest taller, es farà feina per a detectar els riscos i les violències digitals als entorns en línia i xarxes socials així com per a desenvolupar estratègies individuals i col·lectives d'autodefensa i cures digitals. També, s'aprendran eines d'autodefensa digital per a persones usuàries enfocat a les persones dinamitzadores dels punts per acompanyar a les usuàries.

2. Durant tot el dia, t'animem a enviar missatges encoratjadors a les noies amb l'etiqueta #NoiesTIC a Twitter i Instagram.

3. Estigues atent/a a les stories d'Instagram i al canal de Twitter de PunTIC! Es farà un Quiz per aprofundir en les tecnologies amb perspectiva de gènere. Et convidem a participar!

 

Font de la notícia: punttic.gencat.cat

 

 

« Enrere