11a edició de l'SmartCatalonia Challenge

11a edició de l'SmartCatalonia Challenge Dimecres, Mar 11, 2022

Fins a l'1 de juliol es pot participar en l'SmartCatalonia Challenge, el concurs d'innovació oberta promogut pel Departament de Polítiques Digitals, que enguany se celebra juntament amb la Direcció General d'Innovació i Cultura Digital a través de quatre reptes tecnològics detectats en l'ecosistema museístic.

Aquest concurs és una iniciativa per potenciar la creació de solucions innovadores a les principals problemàtiques del territori català, connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts amb les necessitats que requereixen resoldre's.

A més de la participació dels municipis, smartCAT challenge compta amb la col·laboració de centres tecnològics, empreses TIC i d'altres institucions que donaran suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés.

El repte finalitzarà amb una competició en la qual un jurat triaran les millors solucions que competiran a la Gran Gala Final. El guanyador podrà participar i presentar la seva solució dins l'Smart City Expo World Congress que se celebra el mes de novembre.

A més, el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l'ha liderada dins del marc del Laboratori SmartCatalonia.

Objectius:

  • Promoure la innovació oberta.
  • Potenciar les solucions de la indústria TIC.
  • Incentivar la compra pública innovadora.
  • Impulsar el món de l'emprenedoria en l'àmbit de les TIC.

El concurs estarà obert fins al pròxim 1 de juliol. Planteja quatre reptes i, d'entre totes les propostes presentades, s'escolliran deu finalistes que, després de defensar la seva idea davant d'un jurat, optaran a un dels tres premis de l'edició.

Què s'ha de presentar per participar?

Per participar en el concurs cal desenvolupar una presentació (en format diapositives i en PDF) on s'exposi de manera clara en què consisteix la proposta (aspectes tècnics, usabilitat, implementació, etc.) i on es detalli curosament com aquesta proposta dona resposta al repte en qüestió en el qual s'hagi treballat. De manera opcional, les persones participants poden afegir altres punts de valor que considerin adients per la correcta valoració del jurat. Coneix els detalls aquí.

Quins són els quatre reptes?

Quins són els premis?

  • Primer premi: 15.000 € + Realització d'una prova pilot amb un museu / entitat proposada per la Direcció General d'Innovació i Cultura Digital + Presentar la proposta al Smart City Expo World Congress 2022
  • Segon premi: 3.000 € + Presentar la proposta al Smart City Expo World Congress 2022
  • Tercer premi: 2.000 € + Presentar la proposta al Smart City Expo World Congress 2022

Criteris d'avaluació:

D’entre totes les solucions elegibles, els membres del jurat seleccionaran 10 finalistes que presentaran la seva solució a la gala final del concurs. Els criteris d’avaluació de les solucions per part del jurat seran els següents:

  • Grau d’adaptabilitat als reptes plantejats.
  • Grau d’innovació i creativitat de la solució.
  • Grau de viabilitat tècnica, econòmica i operativa.

Font: SmartCatalonia Challenge.

 

« Enrere