Microsoft es prepara per deixar de donar suport a Windows 8.1

Microsoft es prepara per deixar de donar suport a Windows 8.1 Dimecres, Juny 29, 2022

El 2023 serà el final d'aquesta versió de Windows.

Microsoft s'està preparant per enviar missatges als usuaris de Windows 8.1 recordant que el suport i les actualitzacions finalitzaran el 10 de gener de 2023. La companyia començarà a trametre notificacions als dispositius Windows 8.1 existents el mes que ve, com a primer recordatori abans del tall complet de suport del gener de 2023.

Les notificacions seran similars a les que Microsoft ha utilitzat en el passat per recordar als usuaris de Windows 7 les dates de finalització de l'assistència. Microsoft va deixar de ser compatible amb Windows 8 originalment el 2016, però l'actualització de Windows 8.1 deixarà de ser compatible completament el gener de 2023. Microsoft no oferirà un paquet d'actualització de seguretat ampliada (ESU) per a Windows 8.1, de manera que les empreses no podran pagar per més actualitzacions de seguretat i hauran d'actualitzar o acceptar el risc d'executar programari sense actualitzacions de seguretat.

Windows 8.1 va ser en gran manera una gran solució per a la rebuda de la versió 8 de Windows. Aquesta versió va introduir una nova visió centrada en la pantalla tàctil de Microsoft, però va oblidar l'escriptori i el botó d'inici tradicionals d'una manera tan descarada que molts usuaris de PC el van rebutjar. El primer sistema operatiu mòbil no s'adaptava al que volien els usuaris, i amb Windows 8.1 va tornar el botó Inici i Microsoft va reconèixer que no ho va fer bé.

Malgrat les millores de l'actualització de Windows 8.1, l'era de Windows 8 serà una època per Microsoft i molts dels seus clients que voldrien oblidar. Microsoft va intentar modernitzar Windows davant la competència de l'iPad i va acabar fent enfadar a molts dels seus fidels clients. Windows 10 va arribar el 2015 i amb ell es van tornar endarrere molts dels canvis més atrevits de Windows 8, i Windows 11 ha anat encara més lluny eliminant les rajoles en directe semblant a Windows Phone del menú Inici i revisant moltes de les relíquies i antics usos que han existit a Windows durant dècades.

Els usuaris de Windows 8.1 ara hauran de decidir si actualitzen el seu sistema operatiu o si compren un ordinador nou. La majoria de les màquines Windows 8.1 ni tan sols admetran Windows 11, reconeix Microsoft, a causa dels seus estrictes requisits de CPU. "La majoria dels dispositius Windows 8.1 o Windows 8 no compliran els requisits del maquinari per actualitzar a Windows 11, com a alternativa, els ordinadors compatibles amb Windows 8 i 8.1 es poden actualitzar a Windows 10 comprant i instal·lant una versió completa del programari", explica Microsoft en una nota de suport publicada recentment.

Això deixa Windows 10 com l'opció més probable d'actualització, que continuarà sent compatible fins al 14 d'octubre de 2025. Les màquines Windows 8.1 no deixaran de funcionar el pròxim 10 de gener de 2023, però sense les actualitzacions de programari i solucions de seguretat és un risc molt gran continuar executant l'OS l'any vinent. El lloc d'assistència de Microsoft té un munt de preguntes freqüents i articles per ajudar els usuaris de Windows 8.1 a actualitzar o moure els fitxers a una nova màquina.

 

« Enrere