L'actualització més important del Bluetooth Àudio arribarà molt aviat als auriculars

L'actualització més important del Bluetooth Àudio arribarà molt aviat als auriculars Dimecres, Juliol 13, 2022Anunciat per primera vegada el 2020, l'especificació de LE Àudio ja s'ha completat.


Estem a la cúspide d'una nova generació d'auriculars sense fil que avui són més eficients energèticament, sonen millor i admeten noves funcions, com ara poder connectar un número "il·limitat" de dispositius a una única font. Això és gràcies a Bluetooth LE Àudio, un concepte paraigua per a una col·lecció de noves funcions dels dispositius Bluetooth que l'organisme d'estàndards Bluetooth ha anuncita oficialment la seva finalització.


El Bluetooth LE Àudio es va anunciar a principis del 2020, i el Bluetooth SIG inicialment esperava que els dispositius que el podien suportar fossin llançats abans de finals d'aquest any. Però, després d'un retard rellevant a causa de la pandèmia, la finalització de l'especificació que ara arriba significa que els fabricants el poden començar a utilitzar als seus dispositius. Això significa que els primers productes compatibles haurien de començar a estar disponibles abans de finals d'any, segons ha informat el Bluetooth SIG.


Hi ha diversos elements al Bluetooth LE Àudio, però el que probablement afectarà a més gent és el nou còdec LC3, que està dissenyat per ser una manera molt més eficient de transmetre àudio. Això significa una qualitat d'àudio molt més alta a la mateixa velocitat de bits que el còdec SBC de referència actual, o fins i tot una qualitat d'àudio lleugerament millor amb menys de la meitat de la quantitat de bits. Una transmissió de bits més baixa significa un menor consum d'energia, que s'hauria de traduir en una durada més llarga de la bateria.


LC3 és només una de les característiques que es troba sota el paraigua de LE Àudio. Un altre aspecte clau és la seva capacitat per connectar diversos dispositius d'àudio a una única font amb una característica que marca Auracast. Això podria ser tan senzill com emparellar dos parells d'auriculars amb un sol telèfon o combinar nombrosos auriculars amb un sol televisor situat en un espai públic com un gimnàs. La pàgina web de Bluetooth SIG descriu com els usuaris podran cercar fonts d'àudio com ho faríeu amb una xarxa Wi-Fi, o bé connectar-vos escanejant un codi QR o tocar una superfície habilitada per NFC.


Altres funcions inclouen un millor suport per a auriculars sense fil, ja que Bluetooth LE Àudio permet que cada auricular individual mantingui la seva pròpia connexió separada amb el dispositiu font. I també s'espera que, combinades, totes les funcions de LE Àudio serveixin com un gran benefici per als futurs audiòfons.


Entre Bluetooth LE Àudio i l'estàndard aptX Lossless anunciat recentment de Qualcomm, l'àudio per Bluetooth sembla que farà un gran pas endavant en els pròxims mesos. Però el que actualment no està clar és si haurem de comprar dispositius completament nous per gaudir d'aquests avantatges. El web de Bluetooth SIG assenyala que és possible que alguns dispositius existents s'actualitzin per admetre Bluetooth LE Àudio (el suport inicial per a l'estàndard ja està disponible a la versió beta d'Android 13), però sospito que la majoria de la gent no es beneficiarà fins que no compri nous dispositius.

 

« Enrere