Starlink posarà en marxa aquest desembre l'Internet per satèl·lit per a vehicles en moviment

Starlink posarà en marxa aquest desembre l'Internet per satèl·lit per a vehicles en moviment Dijous, Novembre 3, 2022

SpaceX ha anunciat que el seu servei d'Internet per satèl·lit Starlink per a vehicles particulars estarà disponible per a vehicles en moviment a partir del desembre de 2022. Tot i que ja fa temps que es pot muntar una antena parabòlica dins o fora d'un vehicle aparcat, en un càmping o una localització remota. Aviat, no haureu de sacrificar la connectivitat quan feu les maletes i sortiu a la carretera, però aquesta facilitat no serà econòmica.

Tot i que el servei estàndard de Starlink per a RV utilitza l'antena parabòlica de 599 dòlars de SpaceX, per utilitzar-la en moviment requereix una antena plana d'alt rendiment, que costarà uns 2.500 dòlars.

El servei, però, costarà el mateix, 135 dòlars al mes per a la connexió a Internet. En un document de suport, Starlink explica què s'ha d'esperar una mica: "Els recursos de la xarxa sempre tenen prioritat per als usuaris de Starlink per a vehicles particulars en comparació amb altres serveis de Starlink, cosa que provoca un servei saturat i velocitats més lentes a les zones amb cobertura i durant les hores punta".

El lloc web de SpaceX informa que el nou equip està dissenyat per ser resistent a la intempèrie i que està "s'ha dissenyat per la instal·lació permanent al vostre vehicle", cosa que probablement augmenta el preu per posar en funcionament aquest servei a el vostre vehicle tret que tingueu habilitats en bricolatge.

Actualment, els clients de "mercats selectes" poden demanar-lo, i SpaceX només promet internet "d'alta velocitat i baixa latència" en determinades zones com: el nord del Canadà i el mig oest dels EUA.

L'empresa ha estat construint aquesta nova antena durant algun temps, però la FCC només va concedir l'autorització per utilitzar el sistema en vehicles en moviment a principis d'estiu. Des d'aleshores, SpaceX ha anunciat que el seu servei arribarà a avions i creuers, de manera que té sentit que els automòbils, o "qualsevol objecte terrestre en moviment", com assenyala el CEO de la companyia, Elon Musk, siguin els següents.

 

« Enrere