El 25N, plantem cara a les violències masclistes digitals

El 25N, plantem cara a les violències masclistes digitals Dijous, Novembre 17, 2022Amb motiu del 25 N, Dia Internacional per a l'eliminació de les violències contra les dones, impulsem una campanya amb tres accions per a prevenir i donar eines sobre les violències masclistes digitals.

Les TRICs són eines socials que poden convertir-se en eines d'assetjament i control per a exercir violències masclistes, principalment vers les dones i d'altres identitats sexuals i de gènere. En el marc del 25 N, Dia Internacional per a l'eliminació de les violències contra les dones, impulsem la campanya #ÉsViolènciaOnline per a visibilitzar les violències masclistes digitals, així com identificar quines són las eines legals i els recursos per a fer-hi front.

Tres accions per a combatre les ciberviolències

Enguany la campanya es basa en tres accions: un curs autoformatiu al Campuslab adreçat a persones dinamitzadores i entitats gestores dels Punt TIC; un qüestionari en línia dirigit al públic general, especialment les persones usuàries dels Punt TIC i una trobada virtual per a membres de la xarxa.

Al curs autoformatiu 'Autodefensa digital feminista' es treballaran conceptes clau i eines útils per desenvolupar accions de promoció de l'autodefensa digital feminista tant individual com col·lectiva, així com dotar d'eines les persones participants perquè puguin dissenyar i implementació activitats vinculades a la promoció de l'autodefensa digital feminista als seus Punt TIC. La formació es realitzarà a través del Campuslab de la Xarxa Punt TIC de manera asíncrona. Estarà disponible el divendres 11/11.

El qüestionari en línia servirà per analitzar la prevalença de les diferents formes de ciberviolències masclistes per tal d'obtenir informació valuosa que permeti visibilitzar l'abast de les formes de violència digital a les que s'enfronten les dones, les persones no binàries i els homes al món en internet. Va rebre el 2021 la participació de 211 persones. El farem públic a través del web i els nostres canals socials de Twitter i Instagram el divendres 25/11 sota el hashtag #ÉsViolènciaOnline. Farem públic els resultats durant la trobada virtual.

A la trobada virtual analitzarem diferents tipus de ciberviolències masclistes digitals, mostrarem recursos disponibles i mapejarem organitzacions que s'hi dediquen a la temàtica. Serà el dijous 1/12 a les 10 h i està adreçada a persones dinamitzadores i membres d'entitats gestores de la xarxa. El formulari d'inscripció estarà disponible aviat.

 

« Enrere