Demanda conjunta de Spotify, Basecamp i Deezer als reguladors europeus perquè actuïn contra Apple

Demanda conjunta de Spotify, Basecamp i Deezer als reguladors europeus perquè actuïn contra Apple Dijous, Gerner 19, 2023Les empreses argumenten que Apple està perjudicant els consumidors i demanen a la Comissió Europea que actuï ràpidament, fins i tot abans que entrin en vigor les noves regulacions digitals de la UE.

Spotify i un grup d'empreses europees demanen a la Comissió Europea que inici una "acció ràpida i decisiva" contra Apple pel que descriuen com a pràctiques anticompetitives que han obstaculitzat els seus negocis.

La carta, que també està signada pels representants de Basecamp, Deezer i cinc persones més, se centra principalment en l'App Store. Diu que Apple posa "obstacles artificials" en el seu camí, cobra tarifes "excessives" i fa "canvis capriciosos" a les regles establertes.  "La Unió Europea ha d'actuar ràpidament, ja que cada dia que passa es perd en la innovació i el benestar dels consumidors europeus", argumenten les empreses.

Des de fa anys, Spotify ha rebutjat el control inflexible d'Apple sobre l'App Store. L'empresa va presentar una denúncia antimonopoli a Europa el 2019, dient que les regles d'Apple van aturar la innovació i van perjudicar els consumidors amb preus més alts i pitjors experiències quan es tractava d'aplicacions de reproducció de música.

La Comissió Europea va fer costat a Spotify en les seves conclusions inicials el 2021, i va escriure que Apple havia "abusat de la seva posició dominant" sobre la distribució d'aplicacions de música. Però gairebé dos anys després, la Comissió encara no ha acabat la seva investigació ni ha requerit canvis a l'empresa Apple.

Al mateix temps, s'està acostant l'aplicació de l'esperada Llei transformadora de mercats digitals de la Unió Europea. És probable que la llei apunti a Apple com a un "guardià", exigint que l'empresa afluixi el control sobre iOS i l'App Store i atorgui més flexibilitat a tercers. Segons s'informa, Apple planeja complir amb la DMA permetent botigues d'aplicacions de tercers i la càrrega lateral a iOS.

Spotify i la resta d'empreses sembla que estan enviant aquesta queixa ara amb l'esperança d'enganyar una sentència mentre el DMA està en fase d'implementació. Si es designés com a guardià, Apple hauria de complir els requisits de la DMA el març de 2024. El grup d'empreses demana una "decisió ràpida", dient que el suposat comportament anticompetitiu "continuarà" fins que Apple es vegi obligada a fer canvis.

 

« Enrere