Intel i Microsoft es preparen per al Windows 12

Intel i Microsoft es preparen per al Windows 12 Dijous, MArç 2, 2023

La pròxima versió de Windows probablement se centrarà en noves funcions impulsades per IA gràcies als avenços del xip x86

Tant Intel com Microsoft sembla que s'estan preparant per al Windows 12 que encara no s'ha anunciat. S'han filtrat alguns detalls sobre la plataforma d'escriptori anomenada "Meteor Lake" d'Intel i segons s'ha pogut saber les seves CPU de nova generació admetran Windows 12.

Tot i que la filtració amb un tuit s'ha suprimit ràpidament assenyala ser que Meteor Lake inclou 20 carrils PCIe Gen5 i suport per a Windows 12. Intel no ha fet cap declaració per confirmar o desmentir la filtració publicada. Microsoft tampoc ha comentat els informes d'Intel per donar suport a Windows 12.

Tot i que Microsoft no ha anunciat cap pla per presentar Windows 12, ja hi ha informacions que la companyia està buscant futures versions de Windows per integrar funcions basades en IA.

S'està parlant de la darrera actualització de Windows 11 que integra la nova versió de Bing amb IA a la barra de tasques. Aquesta actualització també inclou contingut recomanat basat en IA al menú Inici per als usuaris empresarials. S'ha informat que Microsoft també està treballant en funcions de captura intel·ligent impulsades per IA per a Windows 11.

Els comentaris d'alguns caps directius de Microsoft, al CES a principis d'any suggerien que "l'IA reinventarà com ho fas tot a Windows". L'equip de Microsoft Surface també ha insinuat com l'IA podria canviar la manera com fem servir els ordinadors. La IA "tindrà un impacte potencialment profund en com feu servir el vostre ordinador i com evolucionarà essencialment pel que fa a la seva forma", va dir un cap del grup de ciències aplicades de Microsoft, en una entrevista l'any passat.

Si Microsoft realment està planejant que la seva pròxima versió de Windows utilitzi la IA més àmpliament, hauria de treballar estretament amb socis de maquinari com Intel i AMD per optimitzar xips que puguin gestionar les càrregues de treball d'IA. Això podria explicar per què Intel ja esmenta Windows 12 internament.

Continuarem atents a les informacions per conèixer l'abast d'aquestes noves propostes per al sistema operatiu Windows i com afectarà els futurs usos que fem dels nostres dispositius.

« Enrere