OpenAI presenta el nou ChatGPT GPT-4

OpenAI presenta el nou ChatGPT GPT-4 Dijous, MArç 16, 2023

OpenAI ha llançat GPT-4, l'última versió del seu popular chatbot d'intel·ligència artificial ChatGPT.

La nova versió pot identificar i respondre a les imatges enviades, per exemple: donant suggeriments de receptes a partir de fotos d'ingredients o escriure subtítols i descripcions.
També pot processar fins a 25.000 paraules, unes vuit vegades més que l'antic ChatGPT.

Milions de persones han provat i utilitzat ChatGPT des que es va llançar el novembre de 2022. Les sol·licituds més populars inclouen les demandes de: escriure cançons, poemes, còpia d'accions en màrqueting, codi informàtic i ajudar a fer els deures, encara que els professors diuen que els estudiants no l'han d'usar.

ChatGPT respon a preguntes fent servir un llenguatge natural semblant a l'ésser humà, i també pot imitar altres estils d'escriptura, com ara compositors i autors, utilitzant Internet tal com era el 2021 com a base de dades de coneixement. Hi ha la preocupació que algun dia pugui ocupar moltes feines que actualment fan els humans.

OpenAI va anunciar que havia dedicat sis mesos a les funcions de seguretat per a GPT-4 i l'havia entrenat amb comentaris humans. No obstant això, va advertir que encara pot ser propens a compartir la "desinformació".

GPT-4 estarà disponible inicialment per als subscriptors de ChatGPT Plus, que paguen 20 dòlars al mes per accedir al servei prèmium.

Addicionalment, ja està alimentant la plataforma del motor de cerca Bing de Microsoft. El gegant tecnològic ha invertit 10 milions de dòlars en OpenAI. En una demostració en directe que es va duar a terme, va generar una resposta a una consulta de l'àmbit fiscal complicada, tot i que no hi havia manera de verificar-ne la resposta.

GPT-4, com ChatGPT, és un tipus d'intel·ligència artificial generativa. La IA generativa utilitza algorismes i text predictiu per crear contingut nou basat en instruccions. GPT-4 té "habilitats de raonament més avançades" que ChatGPT, va dir OpenAI. El model pot, per exemple, trobar hores de reunió disponibles per a tres horaris.

OpenAI també va anunciar noves associacions amb l'aplicació d'aprenentatge d'idiomes Duolingo i Be My Eyes, una aplicació per a persones amb discapacitat visual, per crear AI Chatbots que puguin ajudar els seus usuaris a fer servir el llenguatge natural.

No obstant això, com els seus predecessors, OpenAI han advertit que GPT-4 encara no és del tot fiable i que pot "al·lucinar", un fenomen on la IA inventa fets o comet errors de raonament.

 

 

« Enrere