Google Drive retira el límit de creació de fitxers per a tots els usuaris.

Google Drive retira el límit de creació de fitxers per a tots els usuaris. Dijous, Abril 6, 2023

Google va introduir un límit en el número de fitxers que podeu crear i desar a Drive. L'empresa ha confirmat que el canvi permetia crear un màxim de 5 milions de fitxers a Drive encara que es pagui per emmagatzematge addicional. Però Google ha revertit aquesta limitació poc després, argumentant que s'està buscant una solució millor.

El límit de 5 milions de fitxers només s'aplicava al número de fitxers que es creen al Drive, no al total de fitxers compartits al vostre Drive. Això vol dir que podríeu haver tingut més de 5 milions de fitxers al sistema sempre que no els creeu només vosaltres.

El portaveu de Google, Ross Richendrfer, va informar originalment que el canvi va ser una manera de "mantenir un bon rendiment i fiabilitat" i que hauria d'ajudar a prevenir el "mal ús" dels sistemes de l'empresa. Si arribeu al límit, Richendrfer va dir que rebreu una notificació i que podeu contactar amb l'assistència de Google per solucionar el problema.

Tot i que 5 milions poden semblar un nombre absurd de fitxers per carregar una persona, alguns usuaris han arribat a aquest límit. En una publicació de Reddit descoberta per Ars Technica i CNET, un usuari amb 7 milions de fitxers a Drive diu que Google els va prohibir de sobte crear nous fitxers al febrer tot i no arribar al límit d'emmagatzematge de 2 TB que paga. Mentrestant, diversos altres usuaris del lloc de seguiment de problemes de Google diuen que van trobar el límit del fitxer al mateix temps i que inicialment tenien la impressió que es tractava d'un error.

Tal com es va assenyalar a la publicació de Reddit, el límit de fitxers significava que algú amb 2 TB d'emmagatzematge amb una mida mitjana de fitxers superior a 400 KB arribaria al seu límit de fitxers abans que fins i tot es quedés sense espai d'emmagatzematge. En altres paraules, alguns usuaris podrien estar pagant per més emmagatzematge del que realment poden utilitzar tret que optin per comprimir els seus fitxers en carpetes zip.

A jutjar pels comentaris dels usuaris, sembla que Google no va alertar els afectats pel límit recentment implementat abans que tingués lloc, deixant-los lluitant per reubicar o comprimir fitxers en excés un cop la política entri en vigor. Tampoc sembla que Google hagi actualitzat les seves pàgines d'assistència de Google One o Workspace per assenyalar el límit, tot i que indica que les unitats de Workspace compartides poden contenir un màxim de 400.000 fitxers. Tot i que és probable que la majoria de la gent no tingui 5 milions de fitxers emmagatzemats a Drive, Google podria haver donat almenys a aquells que facin un avís adequat.

 

« Enrere