Mark Zuckerberg anuncia que Meta vol "desenvolupar eines d'IA per a milers de milions de persones"

Mark Zuckerberg anuncia que Meta vol "desenvolupar eines d'IA per a milers de milions de persones" Dijous, Abril 27, 2023

"Espero que aquestes eines siguin valuoses per a tothom, des d'usuaris fins a creadors i empreses".

Meta veu "una oportunitat per presentar eines d'IA a milers de milions de persones d'una manera que sigui útil i significativa", va explicar el CEO Mark Zuckerberg als inversors.
Tot i que no s'ha detallat exactament com Meta afegirà la IA generativa a les seves aplicacions, Zuckerberg va fer l'explicació prèvia més detallada del primer trimestre d'aquest any, quan va reportar ingressos de 28.600 milions de dòlars i un rècord de 2.000 milions d'usuaris diaris de l'aplicació de Facebook, superant les estimacions de Wall Street. El benefici de Meta per aquest últim trimestre ha estat de 5.700 milions de dòlars, una disminució del 24% respecte a la mateixa època de l'any passat.

"Estem explorant noves experiències del xat a WhatsApp i Messenger, eines de creació visual i anuncis per a publicacions a Facebook i Instagram, amb el temps també disposarem d'experiències de vídeo i multimodals", va dir Zuckerberg a la seva conferència. "Espero que aquestes eines siguin valuoses per a tothom, des de persones habituals fins a creadors i empreses. Per exemple, espero que hi hagi molt d'interès en els agents d'IA per a la missatgeria empresarial i l'atenció al client quan aconseguim aquesta experiència. Amb el pas del temps, això s'estendrà també al nostre treball al metavers, on la gent li serà molt més fàcil crear avatars, objectes, mons i codi per unir-los tots."

Amb la distracció del canvi de marca de l'empresa i el focus de Zuckerberg en el metavers, Meta inicialment va arrossegar els peus per construir la infraestructura que necessitava per donar suport a aquest tipus de funcions d'IA, la qual cosa la va portar a gastar milers de milions de dòlars en la remodelació dels seus centres de dades en els últims trimestres. Aquests dies, Zuckerberg ha dit que "ja no estem endarrerits en la construcció de la nostra infraestructura d'IA" i va explicar que els productes d'IA generativa es llançaran en els pròxims mesos.

L'èxit sense precedents del ChatGPT d'OpenAI ha convertit la IA generativa en la tendència tecnològica del dia, amb Google, Meta i jugadors més petits com Snap ara competint per crear aplicacions rivals. Tot i que Meta va llançar un model de llenguatge d'IA anomenat LLaMA als investigadors a principis d'any, encara no ha presentat res semblant a ChatGPT d'una manera que sigui àmpliament accessible.

Sembla que això no serà així durant molt de temps. Zuckerberg va dir que la IA generativa "tocarà literalment tots els nostres productes" i va donar a entendre com la tecnologia podria accelerar específicament el naixent del negoci d'atenció al client de WhatsApp. "Una vegada que encengueu la capacitat de desenes de milions d'agents d'IA que actuen en nom seu, tindreu moltes més empreses que es poden permetre que la gent participi en el xat", va dir.

Tot i que Meta pot estar orientant cap a la IA com la resta de la indústria, no renuncia al metavers, segons Zuckerberg. Va dir que "el relat que s'ha desenvolupat que Meta s'allunya del metavers" és "no precisa", com ho demostra el debut previst del proper auricular Quest VR a finals d'aquest any. La divisió Reality Labs de Meta va registrar una pèrdua neta de 4.000 milions de dòlars el trimestre passat, i la companyia va dir que espera que "les pèrdues operatives augmentin any rere any el 2023".

 

« Enrere