L’Agència de Ciberseguretat crearà una acadèmia de formació

L’Agència de Ciberseguretat crearà una acadèmia de formació Dijous, Mar 11, 2023L’organisme oferirà itineraris formatius per a tots els nivells, difondrà campanyes de sensibilització i crearà premis i beques

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha publicat una licitació pública per dissenyar la futura ciberacadèmia de l’entitat. L’objectiu d’aquest nou organisme és triple: fomentar la cultura de la ciberseguretat dins de la societat, potenciar la capacitació de professionals en aquest àmbit i facilitar l’aprenentatge de la població sobre una temàtica cada dia més rellevant.

Com a institució acadèmica, l'objectiu principal serà la de generar una comunitat formativa a partir d'itineraris formatius que cobreixin tots els nivells, des del personal no qualificat fins als experts amb més coneixements. En aquest sentit, es contempla la creació de premis i beques que fomentin la participació de la societat en aquest projecte. A més, la futura acadèmia també difondre coneixement a través de campanyes de sensibilització i promocionarà bones pràctiques de desenvolupament entre els professionals, com la privacitat des del disseny i per defecte.

La licitació està pensada per trobar una entitat que s’encarregui de dissenyar la nova ciberacadèmia i romandrà oberta fins al 23 de maig a les 14:00, amb un pressupost de 100.000 euros sense IVA i una durada d’un any. La creació d’aquest nou espai respon a una demanda creixent de professionals qualificats en ciberseguretat: segons un informe de Fortinet, el 56% de les empreses té problemes a l’hora de contractar nous treballadors en aquest àmbit.

Font: MetaData

 

« Enrere