Per què Elon Musk ha canviat el logotip de Twitter?

Per què Elon Musk ha canviat el logotip de Twitter? Dijous, Juliol 27, 2023

Ara que Elon Musk ha substituït oficialment el logotip de Twitter per una X, molts de nosaltres ens preguntem: per què ho ha fet?

Musk fa temps que promociona la seva idea de la X com una aplicació del "tot" que ofereix àudio, vídeo, missatgeria i suport per a pagaments digitals. També va fundar una empresa anomenada X.com abans que es fusionés amb PayPal l'any 2000. Tot i que aquest nom mai va ressorgir, això no ha impedit que Musk incorporés la lletra X a totes les seves altres marques, incloses SpaceX, xAI, X Corp, i ara Twitter.

El logotip actualitzat ja havia arribat a la pàgina d'inici de Twitter i Musk fins i tot va canviar la seva foto de perfil per fer-la coincidir. Tanmateix, el nou logotip no ha aparegut a l'aplicació mòbil de Twitter.

El diumenge, Musk va anunciar que canviarà la marca de Twitter a "X" i va dir que si algú enviava un logotip "prou bo" aquella nit, el posaria en marxa l'endemà. Musk més tard va fixar un tuit de Merritt que contenia un vídeo del logotip de X, que va aparèixer al lloc poc després.

La primera versió del logotip s'assembla força a la font Special Alphabets 4 de Monotype i també coincideix amb un caràcter Unicode. Musk va dir que serviria com a disseny "interí", tot i que no està clar quan (o si) es conformarà amb un disseny final.

Elon Musk fa molt de temps que vol convertir X.com en una superaplicació. Tal com va descriure Walter Isaacson, que està escrivint una biografia de Musk, quan Musk va llançar el banc en línia X.com el 1999, el seu concepte original era convertir el lloc web en una "botiga única de tot per a totes les necessitats financeres". Aquesta empresa finalment es convertiria en el que ara coneixem com PayPal, on Musk va intentar (i no va aconseguir) recuperar el nom X.

El 2023, X.com torna, pensat com a substitut de Twitter amb una missió encara més gran. "En els pròxims mesos, afegirem comunicacions integrals i la capacitat de dirigir tot el vostre món financer", va escriure Musk a la xarxa social que ara és propietari. "El nom de Twitter no té sentit en aquest context, així que hem d'acomiadar-nos de l'ocell".

Què vol dir això a la pràctica? La directora general recentment nomenada, Linda Yaccarino, va descriure una visió atrevida i vaga de l'aplicació que va molt més enllà de la plataforma de microblogging que abans va servir com el pols d'Internet. "X és l'estat futur d'interactivitat il·limitada, centrada en àudio, vídeo, missatgeria, pagaments/bancària, creant un mercat global d'idees, béns, serveis i oportunitats", va escriure Yaccarino. "Impulsat per IA, X ens connectarà a tots de maneres que tot just comencem a imaginar".

Seguirem ben atents als canvis que Elon Musk està fent a Twiter perquè s'està creant una nova manera d'entendre i funcionar dels serveis bancaris globals amb el nostre telèfon intel·ligent. Serà una revolució basada en l'empoderament econòmic de la gent?

 

« Enrere