Fa 40 anys, Microsoft va llançar la primera versió de Word

Fa 40 anys, Microsoft va llançar la primera versió de Word Dijous, Octubre 26, 2023Microsoft Word és una de les eines més essencials de l'arsenal de qualsevol professional d'oficina.

Desenvolupat per Microsoft, Word es va llançar inicialment amb el nom de "Multi-Tool Word" el 25 d'octubre de 1983 abans de ser anomenat simplement Microsoft Word. Es van incloure còpies de l'aplicació de processament de textos al número de novembre de la revista PC World. L'any 1989 va arribar Word per a Windows 1.0. Actualment, Microsoft Word s'inclou a Microsoft 365, una subscripció al núvol per a una varietat d'aplicacions i serveis d'Office.

La versió inicial de Microsoft Word es va dissenyar per a ordinadors basats en DOS, específicament per a MS-DOS de Microsoft, i Xenix, un sistema operatiu basat en Unix creat també per la companyia uns anys abans. Finalment, "Word 1.0" també va arribar al Macintosh i al Windows, però aquestes tres versions eren completament diferents.

Word 1.0 per a DOS va ser bastant innovador, ja que va ser un dels primers processadors de textos de l'època a fer un ús complet d'un ratolí d'ordinador, que es va sincronitzar molt bé amb Microsoft que va llançar el seu primer ratolí al mateix temps. Naturalment, el ratolí va oferir una entrada més intuïtiva en alguns casos. Word també admetia tant els modes de text com els modes "gràfics" amb una interfície "What You See Is What You Get" (WYSIWYG), que intentava reproduir amb precisió el resultat final d'un document escrit amb suport per a coses com el text cursiva, negreta i subratllat.

Tot i ser bastant innovador, Word 1.0 per a DOS no va guanyar massa quota de mercat, ja que ja hi havia molta competència amb empreses com WordPerfect i WordStar que oferien processadors de textos propis.

Microsoft va anunciar la primera versió de Windows el 1983, i es va llançar el 1985, però Word no es va publicar per a Windows fins al 1989. Microsoft va trigar bastant temps a orientar-se al seu propi sistema operatiu, però en aquell moment MS Windows no era molt popular entre els usuaris. Les coses van començar a canviar amb el llançament de Windows 3.0 i la recepció d'una nova versió de Word poc després.

A partir d'aquest moment, Microsoft va llançar versions de Word per a Windows, DOS i Mac fins al 1993, quan les versions DOS de Word es van abandonar per complet. Per descomptat, les versions per a Mac i Windows encara existeixen fins avui.


Word també es va integrar a la suite de Microsoft Office, juntament amb Excel i PowerPoint el 1990, proporcionant fulls de càlcul i programes de presentació juntament amb processament de textos.

Moltes felicitats i per molts anys Word!

« Enrere