Un dia com avui va néixer oficialment el ratolí d'ordinador

Un dia com avui va néixer oficialment el ratolí d'ordinador Divendres, Novembre 17, 2023

El 17 de novembre de 1970, Douglas Engelbart va rebre la patent dels EUA No, (3.541.541) per a un "Indicador de posició XY per a un sistema de visualització".

Aquest petit dispositiu de comandament del cursor, que permetia una marca mòbil visible a la pantalla per triar un punt actuació immediata el va batejar com a mouse (ratolí) perquè els primers models tenien una corda lligada a la part posterior del dispositiu que s'assembla a la cua d'un ratolí comú.

Havia dissenyat el ratolí com una eina per seleccionar text i només era una petita part d'un projecte molt més gran en què investigava sobre l'augment de la intel·ligència humana.

El primer ratolí, era un dispositiu voluminós i utilitzava dues rodes perpendiculars entre si: la rotació de cada roda traduïda a moviment al llarg d'un eix i era un simple bloc de fusta foradat, amb un sol botó a la part superior.

Amb el seu equip van desenvolupar l'hipertext, els ordinadors en xarxa i els precursors d'interfícies gràfiques d'usuari. Engelbart va ser també un defensor compromès del desenvolupament i l'ús d'ordinadors i xarxes per ajudar a fer front als problemes cada cop més urgents i complexos del món.

 

« Enrere