Catalunya se situa per sobre dels estàndards europeus en ciberseguretat

Catalunya se situa per sobre dels estàndards europeus en ciberseguretat Dijous, Novembre 23, 2023

El 92% de les companyes catalanes disposen d’alguna mesura de seguretat digital i superen la mitjana de l’Estat espanyol, amb un 87,7%

El 92% de les empreses catalanes disposen d’alguna mesura de ciberseguretat, segons un estudi de Pandora FMS. Aquesta dada situa Catalunya per sobre de la mitjana registrada a la Unió Europea, que està en un 91,8%. Per la seva banda, l’Estat espanyol queda amb un 87,7% i presenta una tendència a la baixa respecte a anys anteriors. Entre els països que superen l’estàndard europeu destaquen Itàlia (92,20%), França (93,40%) i Alemanya (96,30%).

La mitjana espanyola de companyies amb mesures de seguretat digital ha caigut quatre punts des del 2019 i s’apunta la pandèmia com a una de les causes principals. Això ha provocat que la xifra sigui lleugerament inferior a països amb similituds econòmiques i empresarials, com Portugal (89,70%). Comunitats autònomes com Madrid, Andalusia o el País Valencià tenen baixades importants pel que fa a la protecció de ciberamenaces i se situen al voltant del 90%.

En els últims sis anys s’han registrat més de mig milió de ciberatacs, la gran majoria demanant un rescat econòmic i inhabilitant sistemes, i pel que fa als sectors més afectats, aquests han estat els centres administratius, educatius i sanitaris. L’estudi de Pandora FMS també assenyala dues possibles causes, que de mica en mica s’estan revertint amb la digitalització de les empreses: la manca de formació i la pobra inversió econòmica.

Font: Metadata.cat

 

« Enrere