Google comença a esborrar els comptes inactius de Gmail demà divendres

Google comença a esborrar els comptes inactius de Gmail demà divendres Dijous, Novembre 30, 2023

La mesura, aplicada per raons de seguretat, afecta en primer lloc a aquells usuaris que mai han fet servir cap de les eines de la companyia

Demà divendres, 1 de desembre, Google començarà a esborrar els comptes personals que hagin estat inactius durant els últims dos anys. Això vol dir que els afectats perdran els correus del Gmail, els documents del Drive i les fotos. L’empresa, tal com va comunicar el passat mes de maig, ha insistit que primer suprimiran els que mai no s’han fet servir. La mesura té l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris, ja que afirma que els comptes abandonats són 10 vegades menys segurs que els actius i registren més atacs com el robatori d’identitat o contingut maliciós.

Hi ha algunes excepcions com els correus electrònics associats a canals de YouTube o els que disposen d’una targeta regal encara no feta servir. Tampoc suprimiran els que pertanyin a organitzacions col·lectives, com empreses o centres educatius, tot i que faci temps que no registren activitat.

Google ha recomanat a aquelles persones que no vulguin perdre un compte del Gmail i tot el contingut que entrin almenys una vegada i fer algun tipus d’activitat. N'hi ha prou amb llegir o enviar un correu electrònic, obrir un document del Drive, fer una recerca al buscador o mirar un vídeo de YouTube amb la sessió iniciada. D’aquesta manera, l’usuari passarà a estar en actiu i no se li esborrarà res.

La companyia també ha proposat una mesura per a aquelles persones que estan d’acord en el fet que se’ls suprimeixi el seu compte, però que vulguin conservar el contingut. Recomana eines com Google Takeout o el gestor de comptes inactius, que permeten descarregar-se els arxius emmagatzemats al núvol.

Font: Metadata.cat

« Enrere