Threads arriba als països de la UE avui 14 de desembre

Threads arriba als països de la UE avui 14 de desembre Dijous, Decembre 14, 2023

L’anunci de llançament de l’alternativa a X al continent europeu s’ha produït a Instagram mitjançant invitacions i un compte enrere al mateix portal web de la plataforma

Threads, la plataforma de Meta que busca fer la competència amb X, desembarca definitivament als països de la Unió Europea (UE) avui 14 de desembre a les 12 del migdia. Tot i que no hi ha un comunicat oficial ni s’han donat més detalls sobre el llançament, l’anunci ha arribat al portal web en forma de compte enrere i a Instagram, on estarà vinculada, a través d’una invitació personalitzada.

La nova xarxa social de Mark Zuckerberg arriba al continent europeu després d’haver-se estès per més de cent països, com els Estats Units, on es va estrenar a principis de juliol. El motiu que expliquen els mesos de diferència entre les dates té a veure amb la legislació i la regulació del món digital de la UE, concretament la recopilació i l’intercanvi de dades que contempla la llei dels mercats digitals. Entre les novetats que presenta respecte a altres països, fruit de les negociacions, hi ha el fet de poder visualitzar els fils de tercers sense la necessitat d’iniciar sessió o tenir un compte. En canvi, sí que ho requerirà si es vol crear contingut.

Per altra banda, el funcionament de Threads és molt semblant a X amb textos de 500 caràcters com a màxim, l’opció de destacar favorits, compartir un contingut, respondre, enviar missatges directes, descobrir nous usuaris o compartir el perfil mitjançant un codi QR. A més, també disposa de noves funcions respecte al primer model que es va estrenar a principis d’estiu com la cerca de paraules clau i de mots tendència o poder afegir GIF a les publicacions.

L’objectiu amb el qual va néixer aquesta xarxa social de Meta fa sis mesos no és altre que competir amb la nova Twitter com la plataforma de microblogging de referència. Des que Elon Musk va agafar les regnes de la companyia de l’ocell blau, són molts els canvis que s’han anat realitzant i les polèmiques que ha provocat. Amb el suport d’Instagram, que permetrà mantenir el mateix nom d’usuari, Zuckerberg busca arribar a la xifra de 1.000 milions d’usuaris registrats.

Font: Metadata.cat

« Enrere