Catalunya segueix com el cinquè país digitalment més avançat d’Europa

Catalunya segueix com el cinquè país digitalment més avançat d’Europa Dijous, Decembre 21, 2023L’Índex DESI situa el Principat gairebé 12 punts per sobre de la mitjana de la UE i just per darrere del grup d’estats nòrdics

Catalunya continua, per quart any consecutiu, en la cinquena posició com a país digitalment avançat, segons les dades de l’Índex compost d’economia i societat digital (DESI). El Principat assoleix un grau de digitalització de gairebé el 64%, 11,7 punts per sobre de la mitjana de la UE i manté, juntament amb el grup nòrdic format per Dinamarca, Finlàndia, Suècia i els Països Baixos, el lideratge europeu del desenvolupament en aquest àmbit. Les dades, que corresponen al 2022 i estan calculades amb la metodologia de la Comissió Europea, mostren com Catalunya progressa favorablement en els quatre grans paràmetres que analitza l’informe: Capital humà, Connectivitat, Integració de la tecnologia digital i Serveis públics digitals.

En l’àmbit del capital humà, les competències dels usuaris d’Internet continuen a l’alça, tot i que les competències avançades i de desenvolupament són més discrets. Les dades sobre la formació i l’ocupació en TIC se situen lleugerament per sobre de la mitjana europea, però tenen força camí per recórrer. La connectivitat és la dimensió en què s’obté la millor posició (la segona) per darrere de Dinamarca i per davant dels Països Baixos. Cal destacar el resultat de la banda ampla fixa, que lidera el rànquing dels estats de la UE, i el de la implantació de banda ampla fixa, on se situa només per darrere d’Hongria.

En Integració de la tecnologia digital, Catalunya guanya una posició respecte a l’any anterior i es col·loca setena, per davant d’Irlanda. Les empreses catalanes mostren, en general, un bon nivell de digitalització, tot i que el creixement del percentatge de facturació del comerç electrònic en les petites i mitjanes empreses s’ha aturat, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. Finalment, posant el focus en el grau de digitalització de l’Administració pública, Catalunya segueix augmentant any rere any i apareix en quart lloc.
Índex comparatiu de referència a la UE

El Digital Economy and Society Index (DESI) va néixer per tal de monitorar el rendiment digital general d’Europa i s’ha establert com l’índex de referència a Europa per comparar l’avenç digital dels països. Aquesta és la quarta vegada que es presenten els resultats del DESI calculat per a Catalunya d’acord amb la metodologia de la CE, gràcies a la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Cercle Tecnològic. Les dades s’han obtingut majoritàriament de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i de la Direcció General de Transparència, Dades Obertes i Col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea.

 

Font: Metadata.cat

« Enrere