El Mac compleix 40 anys i segueix sent una icona de la informàtica

El Mac compleix 40 anys i segueix sent una icona de la informàtica Dijous, Gerner 25, 2024

El producte més icònic i longeu d'Apple és cada cop una peça més petita del negoci de l'empresa.

Aquest dimecres 24 de gener de 2024 es compleixen 40 anys des que Jobs va presentar el Macintosh original en un esdeveniment a Cupertino, i una vegada més sembla necessari preguntar-se quin serà el següent pas per al Mac.

La setmana vinent, Apple publicarà resultats financers que reforçaran que les vendes de Mac es troben entre les millors que han tingut en la història del producte. Aleshores, un dia després, Apple llançarà un nou dispositiu, el Vision Pro, que s'unirà a l'iPhone, l'iPad i l'Apple Watch en una línia en constant expansió de la qual el Mac és només una petita part.

El Macintosh original encara es pot vendre tant com un ordinador modern. I per als col·leccionistes són una peça de la història de la informàtica, amb les signatures de l'equip que la va construir modelades al plàstic de la carcassa posterior.

Alguns propietaris de Mac 128K, tanmateix, utilitzen els dispositius per jugar a jocs peculiars com Frogger o Lode Runner a les seves màquines precioses. Tot en blanc i negre. El primer Macintosh amb pantalla en color, el Macintosh II, només va arribar el 1987.

Entre les coses que van fer diferent Macintosh hi havia la seva presentació. No era només un ordinador personal, era un ordinador amb personalitat. Susan Kare, una dissenyadora gràfica, va idear icones semblants a dibuixos animats que pràcticament qualsevol podia entendre, i també va contribuir a la col·lecció de fonts digitals del Macintosh.

A mesura que el Mac compleix 40 anys, mai ha tingut més èxit, ni ha estat més irrellevant per als resultats econòmics d'Apple. Ha patit canvis massius en els últims anys que n'asseguren la supervivència, però també l'aferren a un procés de disseny dominat per l'iPhone. Ser de mitjana edat pot ser complicat.

 

« Enrere