Microsoft soluciona l'error del navegador Edge que copiava les pestanyes i dades de Chrome

Microsoft soluciona l'error del navegador Edge que copiava les pestanyes i dades de Chrome Dijous, Febrer 22, 2024

 

Microsoft ha solucionat un problema en què el seu navegador Edge importava automàticament dades i pestanyes de navegació de Chrome sense consentiment.

Microsoft ara ha emès una solució silenciosa a l'última actualització de Microsoft Edge. Així és com Microsoft descriu la correcció:

Edge té una funció que ofereix una opció per importar dades del navegador a cada llançament des d'altres navegadors amb el consentiment de l'usuari. És possible que l'estat d'aquesta funció no s'hagués sincronitzat i mostrat correctament en diversos dispositius. Això està arreglat.

La correcció suggereix que la configuració per controlar la importació automàtica de dades de navegació no s'estava sincronitzant i mostrant correctament als dispositius. Tot i que aquest darrer problema podria ser un error innocent, alguns dels molts trucs que ha utilitzat Microsoft inclouen actualitzacions mensuals de Windows que inicien Edge i el fixen a l'escriptori i a la barra de tasques sense permís, i enquestes o indicacions que de sobte semblen dissuadir-vos de descarregar-vos el navegador Chrome.

Els creadors del navegador Firefox, van encarregar recentment un informe "per investigar les tàctiques de Microsoft i l'impacte en els consumidors". El document explora l'ús per part de Microsoft de tàctiques de disseny nocives que són contràries a les directrius de disseny de la mateixa companyia i poden soscavar la competència dels navegadors rivals.

Aquestes tàctiques inclouen maneres subtils de forçar els usuaris de Windows 11 a Edge, ignorant el navegador predeterminat si feien clic a un enllaç del tauler de widgets de Windows o dels resultats de la cerca. Microsoft també va començar a forçar Outlook i Teams a obrir enllaços a Edge l'any passat, enfadant els administradors de TI.

Algunes d'aquestes tàctiques s'abordaran amb la Llei de mercats digitals (DMA) als mercats de l'EEE, que inclou països de la UE i també Islàndia, Liechtenstein i Noruega. Aquests canvis permetran que els usuaris de Windows 11 d'aquests mercats desinstal·lin Edge i permetran als proveïdors de cerca com Google ampliar la interfície principal de cerca de Windows amb les seves pròpies cerques web personalitzades.

Tot i que les regulacions DMA s'apliquen a Windows, Microsoft no haurà de fer cap canvi a Edge, Bing o Microsoft Advertising, ja que estan exempts de les regles DMA. "Microsoft es va comprometre recentment a aturar algunes de les accions que fa per forçar Edge als usuaris que han seleccionat altres navegadors", diu Mozilla. "Desafortunadament, aquests canvis només aborden un petit nombre de les tàctiques descrites en aquest informe. I, per empitjorar les coses, només es desplegaran als usuaris de l'EEE".

 

« Enrere