Per què Apple desaconsella assecar un iPhone amb arròs

Per què Apple desaconsella assecar un iPhone amb arròs Dijous, Febrer 29, 2024

El popular consell que un telèfon iPhone que es va mullar pot ser assecat ficant-ho en arròs cru no és una bona idea, segons Apple. Experts fa temps que adverteixen als usuaris que no funciona.

El fabricant dels iPhone ha llançat una guia en la qual informa els usuaris que aquesta tècnica podria danyar els seus dispositius per les petites partícules dels grans d'arros.

Appel recomana que els usuaris intentin extreure el líquid donant copets suaus, amb el connector del telèfon cap avall, i deixar-lo assecar de forma natural. Malgrat els avanços tecnològics dels telèfons intel·ligents, els mètodes habituals per a reparar-los quan es mullen continuen sent poc sofisticats.

La idea de ficar-los en arròs va venir del món de la fotografia. Segons el lloc especialitzat en tecnologia The Verge, el mètode es va emprar des de la dècada de 1940 per a mantenir en bon estat les càmeres i les pel·lícules exposades a la humitat de llocs tropicals. Però des de fa anys els experts assenyalen que la humitat que puguin absorbir els grans d'arròs no té cap efecte significatiu en els telèfons mullats.

Què diu la guia d'Apple?

A més d'evitar les bosses d'arròs, Apple també desaconsella assecar un telèfon mullat utilitzant una "font de calor externa o aire comprimit", cosa que significa que s'ha d'evitar exposar el telèfon a escalfadors o assecadors de pèl. Tampoc ha d'introduir-se en el telèfon "un objecte estrany, com un bastonet de cotó o una tovalloleta de paper". En el seu lloc, aconsella deixar el telèfon en una "zona seca amb una mica de corrent d'aire" abans de tornar a connectar-ho al carregador.

"Pot trigar fins a 24 hores a assecar-se per complet", adverteix Apple en la seva guia. Quan el mateix dispositiu detecta humitat, llança una alerta que indica que s'ha d'esperar que tant el telèfon com el carregador estiguin secs abans de ser usats novament.

"Si carregues l'iPhone i el connector Lightning o USB-C es troben mullats, els pins del connector o el cable es poden corroir i provocar un mal permanent o deixar de funcionar, la qual cosa ocasionaria problemes de connectivitat en l'iPhone o l'accessori.", assenyala la guia.

Com assenyala el lloc web MacWorld, que va ser el primer a mostrar el nou document d'ajuda d'Apple, s'espera que les noves versions dels iPhones siguin més resistents a l'aigua.

Tots els dispositius d'Apple a partir de l'iPhone 12 són capaços de suportar la immersió fins a una profunditat de sis metres, durant un màxim de mitja hora. Però aquells que tenen un telèfon més antic haurien de saber que l'arròs no funciona, segons Apple.

 

« Enrere