Microsoft revela quant hauran de pagar les empreses per continuar utilitzant Windows 10 de manera segura

Microsoft revela quant hauran de pagar les empreses per continuar utilitzant Windows 10 de manera segura Dijous, Abril 4, 2024

 

El final del període de suport i actualitzacions és l'octubre de 2025 i el cost per rebre actualitzacions serà a partir de 61 dòlars per dispositiu durant el primer any.

Microsoft finalitzarà el suport per a Windows 10 el 14 d'octubre de 2025 i els usuaris que continuïn usant el SO hauran de pagar anualment per continuar utilitzant el sistema operatiu de manera segura. Microsoft oferirà actualitzacions de seguretat ampliades (ESU) per als usuaris de Windows 10, amb un preu a partir de 61 dòlars el primer any.

El preu de les actualitzacions de seguretat addicionals s'oferirà als usuaris per primera vegada amb Windows 10. Les empreses i usuaris finals hauran d'adquirir una llicència ESU per a cada dispositiu Windows 10 que tinguin previst continuar fent servir després de la data de finalització de la data de tancament del suport estàndard.

Per a les empreses, el primer any tindrà un preu de 61 dòlars. Es duplicarà fins a 122 dòlars el segon any i es tornarà a duplicar el tercer any fins a 244 dòlars. Si es dona d'alta a la llicència ESU el segon any, també s'haurà de pagar el primer any, ja que les llicencies ESU són acumulatives.

Microsoft ha publicat a diferents mitjans que els preus indicats només s'aplicaran a les organitzacions comercials i que els detalls dels preus dels consumidors finals "es publicaran més endavant".

Normalment, Microsoft només ofereix subscripcions per a les actualitzacions de seguretat ampliades a les empreses que necessiten continuar executant versions anteriors de Windows. Aquesta vegada, és diferent, ja que encara hi ha un gran nombre de persones usant Windows 10, nou anys després del seu llançament el 2015.

Microsoft ofereix un descompte del 25 % a les empreses que utilitzen una solució d'actualització basada en núvol de Microsoft com Intune o Windows Autopatch. Això redueix el preu a 45 dòlars per usuari (fins a cinc dispositius) durant el primer any. Si s'usen ordinadors portàtils i ordinadors amb Windows 10 per connectar ordinadors al núvol de Windows 11 mitjançant Windows 365, Microsoft no aplica les tarifes per actualitzacions de seguretat, ja que les llicències s'inclouen al cost de la subscripció de Windows 365.

Les escoles tindran un descompte encara més gran, Microsoft ofereix una llicència d'1 $ per al primer any, que després es duplica a 2 $ el segon any i 4 $ el tercer any. No sembla que Microsoft ofereixi un preu de descompte especial per als consumidors, però encara estem a mesos de la posada a la venda d'aquestes llicències, de manera que la companyia encara podria oferir algun tipus d'oferta per als consumidors finals.

Naturalment, Microsoft vol que els consumidors passin a Windows 11. Milions d'ordinadors no es poden actualitzar oficialment a Windows 11 a causa dels requisits de maquinari són més estrictes i l'impuls de seguretat de Microsoft amb el seu sistema operatiu més recent. Windows 11 només és compatible amb les CPU llançades a partir del 2018 i amb dispositius que admeten xips amb seguretat TPM.

Com a resultat, Windows 11 s'ha quedat endarrerit amb el llançament de Windows 10, que es va oferir als usuaris de Windows 7 i Windows 8 com a actualització gratuïta. Windows 11 també era una actualització gratuïta, però només per a màquines amb Windows 10 que complien els estrictes requisits mínims de hardware.

 

« Enrere