L’ajuntament de Girona llança un cicle de programes formatius de capacitació digital

L’ajuntament de Girona llança un cicle de programes formatius de capacitació digital Dijous, Abril 18, 2024

Els serveis municipals d’ocupació de l’ajuntament de Girona han anunciat un cicle formatiu, enguany format per tres cursos i deu tallers, sobre capacitació digital amb l’objectiu d’acostar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a la ciutadania. Des de principis de maig fins a finals de novembre i batejat amb el nom d’INTRO, es vol convertir en una eina per reduir l’escletxa amb aquells grups socials més vulnerables i oferir noves oportunitats professionals a través de les solucions tecnològiques.

El programa disposa de diferents activitats segons el nivell de l’usuari. En primer lloc, hi ha aquelles d’àmbit més bàsic, com el tractament de la informació, la navegació segura per internet o l’ús d’aplicacions més recurrents. En segon, destaquen aquelles matèries més avançades com la configuració de sistemes operatius, la gestió de l’emmagatzematge al núvol, l’ús de les xarxes socials o el funcionament de programes informàtics que fan servir fulls de càlcul o bases de dades.

Durant el 2023 van participar 89 persones en aquest cicle formatiu i enguany s’espera superar aquesta xifra, ja que cadascun dels cursos i tallers disposen de 15 places obertes a tothom. A banda, s’organitzaran tallers específics d’intel·ligència artificial i d’eines Google, així com dos cursos per obtenir l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC), que permet sumar punts en les oposicions de l’administració pública.

Font: metadata.cat

« Enrere